Pasca cu branza dulce

de La Ancuta in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 2806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g barnza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Pentru umplutura am mixat bine branza cu zahrarul, apoi am adaugat ouale si am mixat pana a devenit cremoasa. La final am adaugat aromele si stafidele.


Aluatul este acelasi cu cel folosit la cornurile pufoase. Eu am framantat si de aceasta data la robot si mi-am usurat mult munca :).


Am acoperit apoi aluatul si l-am lasat la dospit ~ 1 ora si jumatate.

Dupa ce a dospit l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in jumatate.


Din jumatate intindem o foaie care sa acopere fundul tavii rotunde (tava mea are diametrul de 27 cm).

Asezam aluatul intins in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt). Deasupra punem umplutura de branza.


Din aluatul ramas facem o impletitura ( eu am impletit in 5) pe care o punem

usor de jur imprejurul tavii. Din capetele ramease am rasucit doua snururi pe care le-am pus pe mijloc, in forma de cruce.

Lasam pasca la crescut 20 de minute, la loc caldut.


Dupa ce a crescut ungem cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor 10 minute la foc mare. Dam apoi focul mic si lasam inca 20-30 de minute, pana se runemeste frumos deasupra.


Eu in primele 10 minute pun in cuptor tava mare de aragaz, iar apoi o scot. Asa sunt sigura ca nu se arde pasca.


Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

01.05.2011, 12:42

Multumesc mult Florina

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:13

frumoasa pasca

adry88 1

31.05.2011, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana