Clatite cu branza la cuptor - Blynai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 1429 vizualizari

 

Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită astazi 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Dupa reteta de Papanasi lituanieni - Varškėčiai, va invit astazi la clatite.
In  Lituania, clatitele blynai sunt foarte populare.
Spre deosebire de blinis, aluatul este fara drojdie, deci un aluat de clatite obisnuit.
Se servesc umplute cu branza de vaci si acompaniate de smantana.
Seamana cu clatitele romanesti nu-i asa?
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-branza-la-cuptor-blynai.html

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte (am pus 4)
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g de branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta
  • o mana buna de stafide

Topping;

  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor - Blynai:

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.



Pregatiti umplutura:


Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.


Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.


Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.


Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.


Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

17.02.2017, 16:44

super bune!

RuxyRux 1

17.02.2017, 23:54

Exceptionale!

Rahela Velicu 1

20.02.2017, 19:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura crocanta cu branza