Dulceata de visine

de Oana in Dulceata / Gem, 27 Iun 2009 | 9325 vizualizari

 

Visinele sunt preferatele noastre, in orice forma. Asa ca am pregatit si cateva borcanele cu dulceata, perfecta pentru niste clatite!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie si jumatate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Eu am pus o tabla sub cratita, sa nu se prinda. Spuma alba se alege usor cu o spumiera, iar cand spuma incepe sa devina visinie se verifica o bobita de dulceata pe farfurie (sau pe unghie, asa o verifica mama :)). Daca picatura sta ca o bobita, dulceata este gata.

Se pune in borcanele fierbinte. Mi-au iesit 6 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

ANCA 1

11.07.2010, 11:33

azi o fac si eu

Oana 1

18.07.2010, 18:23

Ancuta, a iesit buna? Eu mai am de anul trecut Si anul asta nu mai fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr, rubarbură, revent)