Dulceata de visine

de Oana in Dulceata / Gem, 27 Iun 2009 | 6290 vizualizari

 

Visinele sunt preferatele noastre, in orice forma. Asa ca am pregatit si cateva borcanele cu dulceata, perfecta pentru niste clatite!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie si jumatate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Eu am pus o tabla sub cratita, sa nu se prinda. Spuma alba se alege usor cu o spumiera, iar cand spuma incepe sa devina visinie se verifica o bobita de dulceata pe farfurie (sau pe unghie, asa o verifica mama :)). Daca picatura sta ca o bobita, dulceata este gata.

Se pune in borcanele fierbinte. Mi-au iesit 6 borcane de 400 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de visine-0
Dulceata de visine-1
Dulceata de visine-2
Dulceata de visine-3
Dulceata de visine-4

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

ANCA

ANCA 1

11.07.2010, 11:33

azi o fac si eu

Oana

Oana 1

18.07.2010, 18:23

Ancuta, a iesit buna? Eu mai am de anul trecut Si anul asta nu mai fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!