Dulceata de visine

de Oana in Dulceata / Gem, 27 Iun 2009 | 7258 vizualizari

 

Visinele sunt preferatele noastre, in orice forma. Asa ca am pregatit si cateva borcanele cu dulceata, perfecta pentru niste clatite!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie si jumatate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Eu am pus o tabla sub cratita, sa nu se prinda. Spuma alba se alege usor cu o spumiera, iar cand spuma incepe sa devina visinie se verifica o bobita de dulceata pe farfurie (sau pe unghie, asa o verifica mama :)). Daca picatura sta ca o bobita, dulceata este gata.


Se pune in borcanele fierbinte. Mi-au iesit 6 borcane de 400 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

ANCA 1

11.07.2010, 11:33

azi o fac si eu

Oana 1

18.07.2010, 18:23

Ancuta, a iesit buna? Eu mai am de anul trecut Si anul asta nu mai fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de merisoare