Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Visinele sunt preferatele noastre, in orice forma. Asa ca am pregatit si cateva borcanele cu dulceata, perfecta pentru niste clatite!
Visinele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita adanca impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Cealalata jumatate de lamaie se taie bucatele subtiri si se pune peste visine. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand. Eu am pus o tabla sub cratita, sa nu se prinda. Spuma alba se alege usor cu o spumiera, iar cand spuma incepe sa devina visinie se verifica o bobita de dulceata pe farfurie (sau pe unghie, asa o verifica mama :)). Daca picatura sta ca o bobita, dulceata este gata.
Se pune in borcanele fierbinte. Mi-au iesit 6 borcane de 400 g.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult