Gem de cireşe

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 1470 vizualizari

 

Pentru că am pregatit compot de cireşe,am sacrificat câteva pentru gem.Am folosit pentru acesta doar 2 kg de cireşe,noi nu facem cantitaţi prea mari deoarece pregatim mai multe sortimente de gem şi dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cireşe fără sâmburi
  • 1,200 kg zahar gelifiant
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cireşe:

Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.


Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.


Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba din nou.


La final am adaugat zeama de lamâie.


Am pus gemul fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat acoperite cu o patura pâna s-au racit.


Mie îmi place foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.\


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cireşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

07.07.2014, 20:26

deosebit

mirela0911 1

08.07.2014, 14:51

ce culoare frumoasa are!

Patricia Iordache 1

10.07.2014, 10:13

N-am preparat niciodata asa ceva. Daca am putin timp, voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese fara zahar