Dulceata de smochine

de Bunica in Dulceata / Gem, 11 Sep 2009 | 27432 vizualizari

 

O dulceata delicioasa pe care o putem face si noi , nu numai turci si grecii.

 

INGREDIENTE

  • 45 smochine coapte mari
  • 1 kg. zahar
  • coaja de lamaie taiata feliute
  • 2 bobite de piatra vanata
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se impaneaza cu coaja de lamaie si se pun la fiert intr-o cratita in care s-a facut siropul. 

Siropul se face dintr-un kilogram de zahar si 750 mil. apa. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga.( cand iei sirop si il pui pe o farfurioara sa stea ca o bobita.)

Se fierbe dulceata pana se aduna spuma la mijlocul cratitei. Intre timp se spumuieste dulceata. Din cand in cand se misca intr-o parte si alta cratita pentru a nu se prinde dulceata.

Este suficient de fiarta cand iei sirop intre degetul mare si aratator sirop si desfacand degetele se tine (se intinde)  siropul .Se  adauga zeama de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote(2-30. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de fructe asortate