Caise făcute gem a la Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 9 Iul 2013 | 2720 vizualizari

 

Gemul preferat al Zmeilor din dotare;)

 

INGREDIENTE

  • caise coapte cca. 5000 g,
  • zahăr tos 2500 g,
  • sâmburi de caise,
  • zeama de la 2 lămâi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise făcute gem a la Panacris:

Caisele se spală, se desfac în două și se scot sâmburii. Într-un vas încăpător se pun fructele, se presară zahărul peste ele, zeama de lămâie, apoi se rotește vasul ușor, cât să se împreune fructele cu aromele și se lasă cca. 3 ore la odihnă. Apoi compoziția obținută, se pune la foc molcom, cca. 2 ore. Atenție nu se amestecă cu lingura, doar se rotește vasul din când în când.


Între timp de sparg sâmburii caiselor, cu ajutorul unei menghine de bucătărie. Se pune apă la fiert într-un ibric, când clocotește se adaugă miezul caiselor, se lasă să deau clocot scurt, apoi se strecoară sub jet de apă rece și se decojesc.


După ce gemul trece testul ( adică se scurge puțin gem în puțină apă rece, dacă rămâne compact, gemul e gata!) se adaugă sâmburii de caise, se mai lasă să dea un clocot și se oprește focul.


Gemul obținut se pune în borcane sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Se depozitează în cămară și se consumă cânde se dorește, imediat sau în zilele gerose de iarnă! ;)


Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise făcute gem a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

iri_iri 1

09.07.2013, 21:54

anu asta nu m-am bagat la caise ca erau prea scupe.....

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:13

bun

Panacris 1

10.07.2013, 09:06

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise