Gem de caise

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 2122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (inainte de a curata samburii)
  • 800 gr zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate lamaie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)



Lasati la fiert pentru 10 -15 minute dupa care adaugati zaharul. Amestecati usor si lasati pe foc pana se topeste zaharul si obtinem suficienta zeama (asta dureaza undeva la 20-25 minute).


Preincalziti cuptorul, dati apoi la mic si introduceti cratita cu caisele(cautati un vas cu peretii inalti, daca fierbe, sa nu va stropeasca cuptorul :) )


Daca aveti o cratita buna, cu fund dublu, nici nu enevoie sa ii aveti grija.In caz contrar urmariti din cand in cand si amestecati cu o lingura de lemn pe fundul cratitei.


Lasati timp de 2 ore la cuptor. Adaugati zeama de lamaie . Eu nu am pus, era suficient de acrisor. Scoateti pe o farfurie , lasati sa se racoreasca si verificati consistenta. Daca va place, opriti focul, daca nu, o mai lasati. Eu am lasat-o 2 ore si 20 min. Am lasat sa se racoreasca si am pus-o in borcane.


Le capsam si le mai dam pt 10 minute la cuptor. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

mirela0911 1

13.07.2011, 23:18

ce culoare superba

mena29 1

14.07.2011, 08:26

Frumoasa prezentare!
Imi place mult si melodia interpretata de Savoy

mimmi 1

15.07.2011, 12:43

Bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine