Gem de caise cu ghimbir

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 25 Iul 2011 | 1902 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o reteta noua, gem de caise cu ghimbir.Are o aroma grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu ghimbir:

Mod de preparare Gem de caise


Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.


Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam cu lingura in vasul cu gem de caise cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.


Vom fierbe gemul de caise in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca .Punem gem de caise in borcanele in prealabil sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti renunta la ghimbir si sa preparati un gem de caise simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alinutzika 1

25.07.2011, 18:04

reusita combinatie,,,,

Mihaela11_jo 1

25.07.2011, 22:25

Un deliciu
La fav...

divainbucatarie 1

26.07.2011, 09:11

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine