Gem de caise cu ghimbir

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 25 Iul 2011 | 1689 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa incerc o reteta noua, gem de caise cu ghimbir.Are o aroma grozava!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu ghimbir:

Mod de preparare Gem de caise


Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.


Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam cu lingura in vasul cu gem de caise cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.


Vom fierbe gemul de caise in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca .Punem gem de caise in borcanele in prealabil sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C pana le umplem. Putem pune un varf de cutit de aspirina peste gem, inainte sa astupam borcanul cu capac, pentru a tine cat mai mult.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti renunta la ghimbir si sa preparati un gem de caise simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alinutzika 1

25.07.2011, 18:04

reusita combinatie,,,,

Mihaela11_jo 1

25.07.2011, 22:25

Un deliciu
La fav...

divainbucatarie 1

26.07.2011, 09:11

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca