Dulceaţă de vişine

de ionix in Dulceata / Gem, 6 Iul 2011 | 2759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg vişine cărnoase
  • 3,5 kg zahăr
  • 3 lămâi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de vişine:

Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs.


Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii.


Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr.


Oala cu vişine se dă la frigider timp de 3-4 ore, pentru a lăsa suc suficient.


Se scoate oala, se amestecă vişinele şi se pune pe aragaz la foc mic. Nu se pune oala direct pe flacără ci se pune pe o tablă, asta pentru a nu se prinde de oală şi să se caramelizeze zahărul.


Se ia spuma cu o paletă, din când în când, şi se lasă să fiarbă uşor vreo 5 ore. După aceste ore, vom adăuga sucul de la lămâi şi amestecăm bine. Mai lăsăm încă vreo 3-4 ore şi luăm de pe foc.


Dulceaţa se toană fierbinte în borcane, înfiletăm borcanele cât timp dulceaţa e fierbinte, întoarcem borcanele cu fundul în sus, acoperim borcanele cu prosoape groase şi lăsăm să se răcească.


Când s-au răcit, întoarcem borcanele şi le băgăm în cămară.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Vişinele mele au fost foarte dulci. Dacă aveţi vişine mai acre, adăugaţi încă 500-600 g de zahăr.

2

pentru a vă da seama dacă dulceaţa este gata faceţi următorul test: scoateţi o lingură cu dulceaţă pe o farfurie şi o lăsaţi să se răcească. Dacă este lipicioasă şi se îngroaşă cum trebuie, atunci este gata şi o luaţi de pe foc. Iar picăturile de dulceaţă se fac precum o bobiţă pe farfurie.

3

Eu am fiert atât de mult la dulceaţă pentru că vişinele au lăsat mult suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:16

Cris2711 1

21.07.2011, 19:54

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:02

F. delicioasa
Cand ne mai dai ceva bun ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise