Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya in Dulceata / Gem, 24 Iun 2019 | 686 vizualizari

 

 
Metoda de preparare a acestei retete  este una de durata insa rezultatul este pe masura.
Fructele raman intregi, culoarea frumoasa, viu colorata, foarte parfumata.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsune
  • 2 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsune-fructe intregi:

Capsunele se spala bine si se elimina coditele.


Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie.


Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop.


A doua zi se pune pe foc, cand incepe sa fiarba, se adauga 400 grame zahar.


Se inlatura spuma care se va forma la suprafata. Din momentul cand incepe sa fiarba, se micsoreaza flacara la minim si se lasa pe foc 8-10 minute.


Se opreste flacara si se lasa pana in ziua urmatoare.


Se pune din nou pe flacara si se repeta procedura ca in in ziua precedenta, doar ca se adauga 300 zahar, se lasa iar 10 minute, se opreste flacara si se lasa la racit pana urmatoarea zi.


In ziua urmatoarea zi se incalzeste dulceata, se adauga zaharul ramas si din momentul fierberii, lasam 5 minute la foc mic.


Se opreste flacara si se distribuie dulceata in borcane spalate si sterilizate.


Se infileteaza bine cu capac si se da sub patura pentru 24 ore.


Dulceata e gata !


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se amesteca dulceata, dupa caz doar se scutura oala.

2

Orice spuma care se formeaza la suprafata, obligatoriu se elimina.

3

Optati pentru capsunele de gradina, chiar daca sunt mai mici, insa gustul este sublim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune-fructe intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

25.06.2019, 08:42

Delicioasa!

Rocsi 1

25.06.2019, 20:08

Este o idee noua si cu siguranta iese delicioasa! Bravo!

lucy2002 1

05.07.2019, 15:35

Bravo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Margherita

de RODIMUR 7

ieri la 22:02

File de novac cu legume

ieri la 19:45

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

pe 24.02 la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

pe 24.02 la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

pe 24.02 la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din pepene verde