Dulceata de visine

de Sidy in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 1344 vizualizari

 

Cred ca fiecare dintre voi are cate o reteta de dulceata de visine...Aceasta este a mea....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.
Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.
Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.
Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata , amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.
Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.

Pofta mare....la iarna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de visine-0
Dulceata de visine-1
Dulceata de visine-2
Dulceata de visine-3
Dulceata de visine-4
Dulceata de visine-5

COMENTARII (8)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:51

Te rog sa-mi pastrezi si mie un borcanel si sa mi-l aduci la intalneala .....................

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.07.2011, 20:22

buna buna

Lau

Lau 1

11.07.2011, 13:30

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!