Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Caisele bine spalate si fara samburi se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama, apoi se fierbe cca 2,5 ore la foc mic, in functie de consistenta dorita.
Pentru a testa consistenta se pun cateva picaturi pe o farfurie pe care tinuta la frigider (cand se raceste, gemul are o consistenta mai mare).
Pe parcursul fierberii se inlatura spuma rezultata.
Cu cateva minute inainte de a se inlatura de pe foc se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
Dupa ce a fiert gemul, se pune fierbinte in borcane curate, sterilizate, se capseaza, se aseaza cu capacele in jos pana la racirea completa.
Se pastreaza in camarara, la loc racoros.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult