Dulceata de visine

de Doralinda in Dulceata / Gem, 25 Sep 2013 | 2407 vizualizari

 

Banuiesc ca e cunoscuta reteta dar fiecare o prepara in felul sau, eu spre exemplu, m-am inspirat din 3 retete si pot spune ca este exact rezultatul la care ma asteptam! E nevoie de rabdare cu samburii!;)) pe primul loc la mine, se afla dulceata de cirese amare dar cum nu se gaseste la noi, pot zice ca cea de visine se apropie destul de mult de acelasi gust!
Mi-a iesit cca 2 kg si un pic.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (cu samburi)
  • 2,5 kg zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine, iar zahar pana am terminat ingredientele si le-am lasat la frigider peste noapte. A doua zi, le-am pus la fiert in sucul propriu, am amestecat usor ptr a nu pisa visinele si am lasat la fiert la foc mic ptr cca 2 ore amestecand din cand in cand si am luat spuma. Veti observa ca la inceput, spuma e roza dupa care,la ceva timp va deveni mai inchisa la culoare, deci, semn ca e aproape gata. Cu 30 min inainte de a lua de pe foc, am pus si zeama de lamaie si am amestecat. Am sterilizat borcanele in cuptor dupa care am pus dulceata fierbinte in borcanele fierbinti si am inchis bine capacul dupa care, borcanele le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop ptr a se raci in timp si a nu prinde aer. Se pot pastra foarte bine in camara mult timp, fara a necesita vreun conservant.

 

TIPS-URI

1

Mie, mi-a iesit cu mult sirop, chiar asa vroiam, dar daca vreti mai dens, lasati mai mult timp pe foc, cca 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Doralinda 1

25.09.2013, 19:36

Si mie Die, as putea manca un borcan in fiecare zi! Dar ii las si la fetita cea mare! multumesc frumos!

Rocsi 1

25.09.2013, 20:00

Foarte buna

Doralinda 1

25.09.2013, 22:37

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu zahar (mai) putin