Dulceata de visine

de Doralinda in Dulceata / Gem, 25 Sep 2013 | 2199 vizualizari

 

Banuiesc ca e cunoscuta reteta dar fiecare o prepara in felul sau, eu spre exemplu, m-am inspirat din 3 retete si pot spune ca este exact rezultatul la care ma asteptam! E nevoie de rabdare cu samburii!;)) pe primul loc la mine, se afla dulceata de cirese amare dar cum nu se gaseste la noi, pot zice ca cea de visine se apropie destul de mult de acelasi gust!
Mi-a iesit cca 2 kg si un pic.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine (cu samburi)
  • 2,5 kg zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine, iar zahar pana am terminat ingredientele si le-am lasat la frigider peste noapte. A doua zi, le-am pus la fiert in sucul propriu, am amestecat usor ptr a nu pisa visinele si am lasat la fiert la foc mic ptr cca 2 ore amestecand din cand in cand si am luat spuma. Veti observa ca la inceput, spuma e roza dupa care,la ceva timp va deveni mai inchisa la culoare, deci, semn ca e aproape gata. Cu 30 min inainte de a lua de pe foc, am pus si zeama de lamaie si am amestecat. Am sterilizat borcanele in cuptor dupa care am pus dulceata fierbinte in borcanele fierbinti si am inchis bine capacul dupa care, borcanele le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop ptr a se raci in timp si a nu prinde aer. Se pot pastra foarte bine in camara mult timp, fara a necesita vreun conservant. 

 

TIPS-URI

1

Mie, mi-a iesit cu mult sirop, chiar asa vroiam, dar daca vreti mai dens, lasati mai mult timp pe foc, cca 3 ore.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de visine-0
Dulceata de visine-1
Dulceata de visine-2
Dulceata de visine-3
Dulceata de visine-4
Dulceata de visine-5

COMENTARII (29)

Doralinda

Doralinda 1

25.09.2013, 19:36

Si mie Die, as putea manca un borcan in fiecare zi! Dar ii las si la fetita cea mare! multumesc frumos!

Rocsi

Rocsi 1

25.09.2013, 20:00

Foarte buna

Doralinda

Doralinda 1

25.09.2013, 22:37

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!