Dulceata si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 2695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 5 kg zahar
  • 4 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de capsuni:

Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 .



Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul .


Se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc mic si se adauga zeama de la lamaie.La fiert se strange spuma.



Pentru dulceata se fierb in trei reprize de cate 5-7 min. Se fierb 5-7 min se lasa sa se raceasca apoi iar fierb si tot asa. Se face proba pe o farfurie se lasa sa se raceasca un pic si apoi se picura; daca stopii de dulceata raman ca roua( nu se imprastie) e gata. Se pune dulceata in borcane curate, se capseaza bine.



Pentru gem. Se lasa sa fiarba mai mult in functie de capsuni, la mine au fiert ~ 1h si 15min; am facut proba pe o farfurie am luat un pic din gem si am lasat sa se raceasca. Daca e bine legata si groasa e gata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MIUTA 1

17.06.2011, 11:55

Super buna

adry88 1

17.06.2011, 15:34

RuxyRux 1

17.06.2011, 18:08

Grozav!!!! Toata lumea face gem si dulceata...minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure