Dulceata de visine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 29 Iun 2014 | 3153 vizualizari

 

Imi place mult dulceata de visine si am vrut sa incerc si aceasta dulceata la Multicooker. Mai jos va povestesc cum am facut eu aceasta dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine (aprox 650-700 gr fara samburi)
  • 350 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele in apa rece.


Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine.


Punem fructele intr-un bol si le amestecam cu zaharul. Dam vasul la frigider de seara pana a doua zi si din cand in cand mai amestecam in vas. ( nu peste noapte evident, dar pana ne culcam si dimineata)


A doua zi amestecam din nou si turnam fructele cu sirop cu tot in vasul de la Multicooker ( sau daca faceti pe foc intr-un vas cu fundul mai gros).


Adaugam zeama de lamaie si amestecam.


Setam functia aparatului pe 'Jam' si programam pe o ora, apoi inchidem capacul. Din nefericire dupa vreo 15 min cand a inceput sa fiarba si sa sara sucul prin orificiul de aburi in toate directile, eu am oprit aparatul apoi am ridicat capacul si am pornit din nou cu capacul deschis.


In concluzie nu va recomand sa faceti cantitati mari la Multicooker daca si de la 1 kg de fructe fierbe tare si se face foarte multa spuma care da pe dinafara.


Am continuat fierberea cu capacul deschis (chiar si asa facea spuma :) dar era ok ca nu dadea afara) inca aprox 40 de minute desi cred eu ca in total la catitati mici in 30-40 minute, dulceata este gata.


A iesit o dulceata minunata dar foarte putina pe care o vom manca acum si nu o vom pastra pt la iarna.

 

TIPS-URI

1

Nu faceti din cantitati mai mari de 2 kg de fructe si doar cu capacul deschis ( e sfatul meu, evident faceti cum doriti)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

robert_badica 1

01.07.2014, 12:44

reisnaor_2006 1

21.12.2014, 17:15

Ancutsa 1

12.11.2017, 10:50

Imi place mult dulceata de visine si-mi place cum ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui la Multicooker