Dulceata de visine

de Ina in Dulceata / Gem, 17 Iul 2015 | 8390 vizualizari

 

Una din cele mai apreciate dulceturi

 

INGREDIENTE

  • 3,8 kg. visine (pregatite, fara samburi )
  • 2,6 kg. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii.  Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop. 

Cand se lasa suficient sirop punem totul la fiert, la foc mic, fara sa acoperim vasul.  Cand amestecul incepe sa fiarba se va lasa si mai mult sirop si se va forma o spuma pe care o putem indeparta usor cu  spumiera  sau cu o lingura uscata. 

Fierbem  cca 2 ore , pana cand cantitatea de sirop scade la jumatate iar daca luam cu o lingura putin sirop  si lasam sa se raceasca, acesta nu va mai curge usor de pe lingura (picatura se tine de lingura, devine extrem de lipicioasa ) . Daca siropul este suficient legat oprim focul si acoperim cratita cu un prosop ( nu capac, sa nu se formeze condens  ), pentru ca dulceata sa se lege si mai bine ( in acest timp visinele isi trag sirop, marindu-si volumul).

Cat timp sta dulceata la "linistit" (10-15 minute) pregatim borcanele: le spalam cu detergent, le limpezim bine si le uscam in cuptorul cu microunde (pana dispar complet picaturile de apa - 2-4 minute, in functie de numarul de borcane) sau in cuptorul aragazului (asezate pe un gratar sau tava - cca 20 minute ).

Cand dulceata este inca fierbinte umplem borcanele si le capsam cu capace noi,   tinute in prealabil in apa clocotita pentru cateva minute. Inainte de capsare le stergem bine cu un servetel, dar avem grija sa fie inca fierbinti , pentru ca partea cauciucata sa adere mai bine de buza borcanului. 

Intoarcem borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu prosoape sau o paturica si le lasam asa pana a doua zi sau pana cand dulceata se raceste complet.

Etichetam borcanele si pastram dulceata la loc uscat si racoros, pentru cativa ani. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile prezentate am obtinut 6 borcanele de 380 g.

2

Cantitatea de zahar poate fi marita in functie de cat de dulce vreti sa fie dulceata. Eu o prefer mai acrisoara.

3

La aceeasi cantitate de visine timpul de fierbere difera in functie de cantitatea de sirop lasata de acestea dar si de cantitatea de zahar folosita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene