Dulceata de visine

de Ina in Dulceata / Gem, 17 Iul 2015 | 1222 vizualizari

 

Una din cele mai apreciate dulceturi

 

INGREDIENTE

  • 3,8 kg. visine (pregatite, fara samburi )
  • 2,6 kg. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii. Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop.


Cand se lasa suficient sirop punem totul la fiert, la foc mic, fara sa acoperim vasul. Cand amestecul incepe sa fiarba se va lasa si mai mult sirop si se va forma o spuma pe care o putem indeparta usor cu spumiera sau cu o lingura uscata.


Fierbem cca 2 ore , pana cand cantitatea de sirop scade la jumatate iar daca luam cu o lingura putin sirop si lasam sa se raceasca, acesta nu va mai curge usor de pe lingura (picatura se tine de lingura, devine extrem de lipicioasa ) . Daca siropul este suficient legat oprim focul si acoperim cratita cu un prosop ( nu capac, sa nu se formeze condens ), pentru ca dulceata sa se lege si mai bine ( in acest timp visinele isi trag sirop, marindu-si volumul).


Cat timp sta dulceata la "linistit" (10-15 minute) pregatim borcanele: le spalam cu detergent, le limpezim bine si le uscam in cuptorul cu microunde (pana dispar complet picaturile de apa - 2-4 minute, in functie de numarul de borcane) sau in cuptorul aragazului (asezate pe un gratar sau tava - cca 20 minute ).


Cand dulceata este inca fierbinte umplem borcanele si le capsam cu capace noi, tinute in prealabil in apa clocotita pentru cateva minute. Inainte de capsare le stergem bine cu un servetel, dar avem grija sa fie inca fierbinti , pentru ca partea cauciucata sa adere mai bine de buza borcanului.


Intoarcem borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu prosoape sau o paturica si le lasam asa pana a doua zi sau pana cand dulceata se raceste complet.


Etichetam borcanele si pastram dulceata la loc uscat si racoros, pentru cativa ani.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile prezentate am obtinut 6 borcanele de 380 g.

2

Cantitatea de zahar poate fi marita in functie de cat de dulce vreti sa fie dulceata. Eu o prefer mai acrisoara.

3

La aceeasi cantitate de visine timpul de fierbere difera in functie de cantitatea de sirop lasata de acestea dar si de cantitatea de zahar folosita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

18.07.2015, 09:11

Ce-mi place!

Panacris 1

18.07.2015, 12:09

Aurelia 07_07 1

19.07.2015, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coji de pepene rosu