Dulceata de zmeura

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 1572 vizualizari

 

Una dintre preferatele mele.Eu am grija de zmeura,primavara o tai,o pregatesc pentru rodit si abia astept sa se coaca.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de zmeura
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata legata (incercam metoda cu picatura, cand incep sa cada rar picaturile de sirop de pe lingurita este gata) o dam de pe foc, invelim cratita cu un servet umed si lasam pana a doua zi sa se raceasca. Se pune in borcane si se pastreaza in camara. Se poate folosi la o multime de prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de zmeura-0
Dulceata de zmeura-1

COMENTARII (9)

laura_n

laura_n 1

05.02.2013, 18:33

delicioasa

Rocsi

Rocsi 1

05.02.2013, 20:11

Ce pofta mi-ai facut..Nu am mancat de multi ani

 merisor

merisor 1

05.02.2013, 22:11

Ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53