Dulceata din ceapa rosie si galbena

de Panacris in Conserve, 3 Apr 2019 | 5859 vizualizari

 

O dulceata mai altfel, dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele.
A dulceata all season :D :))) Spor si pofta buna! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie si galbena 1,5 kg,
  • unt cca. 100 g,
  • ulei de masline 30 ml,
  • oţet balsamic 250 ml,
  • zahar brut cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingurita,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • piper proaspat macinat ½ lingurita,
  • mix de piper (rosu, verde, negru si coriandru) de la Kotany 1 lingura.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din ceapa rosie si galbena:

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala.

Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se adauga ceapa, mi-ul de piper, foaia de dafin şi sarea, amestecandu-se pana se incorporeaza in grasime.

Se lasa la sotat la foc mic, cca. 15 minute pana ce ceapa devine translucida, apoi se adauga zaharul, piperul macinat si se lasa la gatit semiacoperit, la foc mic cca. 30 minute, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa.

Apoi se adauga otetul balsamic si se mai lasa la gatitt cca. 10 minute la foc mediu, semicoperit.

Dulceata se pune fierbinte in borcane micute de maxim 300 ml, sterilizate, se inchid ermetic, apoi se pune la dunst cald, cu capacul in jos, pana a doua zi.

Dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie, dupa ce se deschide se pastreaza in frigider maxim doua saptamani ;) dar va asigur ca o data deschis borcanul cu dulceata de ceapa se va consuma in maxim doua zile :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din ceapa rosie si galbena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Merisor 1

05.04.2019, 19:35

Pe asta musai s-o încerc și eu că de mult o am în plan!

Rocsi 1

05.04.2019, 19:51

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:26

Perfecta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ceapa II