Dulceata din flori de salcam

de - TABITA - in Dulceata / Gem, 16 Mai 2013 | 9700 vizualizari

 

O dulceata delicioasa. E prima data cand fac si voi mai face. Imi place foarte mult salcamul si tot ce deriva din el. Reteta am gasit-o in Caietul cu retete. Multumesc Violeta

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine.


Le clatim in cateva ape.


Se face un sirop din apa si zahar.


Cand apa clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii.


Pentru a sti cand e gata se face proba. Punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.


Se toarna dulceata fierbinte in borcanele curate, le infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc pentru a impiedeca patrunderea aerului.

 

TIPS-URI

1

Se pot sevi cu prajituri, fursecuri sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

- TABITA - 1

22.05.2013, 06:05

Multumesc din nou pentru reteta.

gio 1

23.05.2013, 13:18

- TABITA - 1

23.05.2013, 13:20

gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
"Miere " din flori de salcam