Dulceata din flori de salcam

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 16 Mai 2013 | 11311 vizualizari

 

O dulceata delicioasa. E prima data cand fac si voi mai face. Imi place foarte mult salcamul si tot ce deriva din el. Reteta am gasit-o in Caietul cu retete. Multumesc Violeta

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine.

Le clatim in cateva ape.

Se face un sirop din apa si zahar. 

Cand apa  clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii. 

Pentru a sti cand e gata se face proba. Punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele curate, le infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc pentru a impiedeca patrunderea aerului.

TIPS-URI

1

Se pot sevi cu prajituri, fursecuri sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

COMENTARII (52)

Tabita _ 1

22.05.2013, 06:05

Multumesc din nou pentru reteta.

gio 1

23.05.2013, 13:18

Tabita _ 1

23.05.2013, 13:20

gio

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam