Dulceata din flori de salcam

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 16 Mai 2013 | 12329 vizualizari

 

O dulceata delicioasa. E prima data cand fac si voi mai face. Imi place foarte mult salcamul si tot ce deriva din el. Reteta am gasit-o in Caietul cu retete. Multumesc Violeta

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine.

Le clatim in cateva ape.

Se face un sirop din apa si zahar. 

Cand apa  clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii. 

Pentru a sti cand e gata se face proba. Punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele curate, le infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc pentru a impiedeca patrunderea aerului.

TIPS-URI

1

Se pot sevi cu prajituri, fursecuri sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (52)

Tabita _ 1

22.05.2013, 06:05

Multumesc din nou pentru reteta.

gio 1

23.05.2013, 13:18

Tabita _ 1

23.05.2013, 13:20

gio

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Miere " din flori de salcam