Dulceata ecologica de cirese galbene

de Bunica in Dulceata / Gem, 28 Iun 2009 | 6108 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta dulceata de la soacra mea, care avea 2 ciresi la tara, in curte. Ciresele din care am preparat aceasta dulceata au fost luate din piata, de la o batranica. Nu ezitati sa o pregatiti. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • zahar- 1 kg.
  • cirese galbene -o farfurie cu varf
  • zeama de lamaie-o lamaie
  • 1 pahar cu apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de cirese galbene:

Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii.


O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul a 10 minute, cam pina incepe sa fiarba), apoi la foc potrivit. Se ia spuma care se formeaza si se mesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. Se foloseste numai lingura de lemn pentru dulceata. In final se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca.


Tips. Este gata cind iei putin sirop, il lasi putin sa se raceasca pe lingurita si-l pui pe o farfurioara, iar acesta formeaza o bobita care nu se intinde (nu mai este lichid)


Un alt semn ca este gata. Iei putin sirop intre degetul mare si aratator si cind deslipesti degetele un pic (circa 1 - 1,5 cm), siropul trebuie sa se intinda intre degete.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bunica 1

29.06.2009, 21:20

Ce vrei Oana ? O portie de dulceata ?Vino in vizita !

Oana 1

30.06.2009, 15:27

Vin, vin! Multumim pt. invitatie

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:02

ooo cireseee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise