Dulceata proaspata de capsuni cu banane

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 4 Iul 2018 | 726 vizualizari

 

Acum trei ani am poposit doar pentru o zi in Wolfsburg, orasul de nastere al Volkswagenului. In hotel la mic-dejun mi-a atras atentia selectia inedita de dulceturi: mure cu wiskey, prune cu ciocolata, capsuni cu banane. Ajunsa acasa, bineinteles am inceput testarile. In fiecare an prepar cateva borcanase cu deliciu de capsuni cu banane. 

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg capsuni
  • 3-4 banane [500-600 gr -curatate ]
  • 300 gr zahar cu gelifiant natural
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata proaspata de capsuni cu banane:


  1. Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte.

  2. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare .

  3. Capsunile se curata de codite.

  4. Bananele se curata si se taie rondele.

  5. Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare.

  6. Pentru preparare am folosit Multicookerul Philips - programul special pentru dulceata.

  7. Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului.

  8. Se pun fructele in cuva aparatului si se seteaza aparatul si se lasa la fiert 20 minute.

  9. In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa.

  10. Se zdrobesc fructele usor cu ajutorul unei palete.

  11. Se adauga zaharul si se amesteca.

  12. Nu am folosit nici un fel de conservant .

  13. Dupa inca 10 minute de fiert, opriti aparatul din functionare.

  14. Puteti folosi mai mult zahar daca doriti. Pentru gustul nostru a fost suficient.

  15. Daca doriti sa preparati mai multa dulceata dublati/ triplati cantitatile respectand proportia .

  16. Pregatiti borcane cu filet, bine spalate si sterilizate.

  17. Se obtine o dulceata foarte aromata. Bananele fac dulceata mai cremoasa.

  18. Jumatate din dulceata s-a consumat pana a doua zi.

  19. Cele doua borcane ramase le-am pastrat la frigider. Au fost consumate rapid si acestea. Cel mai mult am pastrat aceasta dulceata la frigider timp de o luna.

  20. Cred ca la pastrarea pe termen lung, bananele ar putea fermenta preparatul.

  21. Am folosit dulceata de capsuni cu banane langa un chec, croissant, papanasi cu pesmet si chiar langa o inghetata.


Spor la gatit si pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare.

2

Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare.

3

Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului.

4

In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata proaspata de capsuni cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

05.07.2018, 19:21

Wowww! Super buna!

Rocsi 1

05.07.2018, 22:41

Trebuie sa fie o combinatie tare reusita si delicioasa! Bravo Mihaela!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:30

Ce interesanta e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din pepene verde