Ecler cu doua creme

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 7530 vizualizari

 

Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao

DECOR:

  • ciocolata

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu doua creme:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.

Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.

Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.

Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.


CREMA:

Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust.

Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.


Taiem eclerele pe orizontala, le umplem mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,

apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram

cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sylvia 1

19.05.2010, 18:38

Excelent arata, 5 furclite si felicitari !!!!

mena29 1

19.05.2010, 22:13

Mmmmmm ce bune

Bunica 1

19.05.2010, 22:24

Munca nu se compara cu placerea de a manca eclere Super eclere !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Betivana