Ecler cu doua creme

de Julie in Prajituri, 19 Mai 2010 | 9705 vizualizari

 

Reteta inspirata din revista " Click- Pofta buna"

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 150 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 4 oua

CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao

DECOR:

  • ciocolata

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu doua creme:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare.
Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
Se da vasul de pe foc si incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand in continuare.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  asezam forme lunguiete de aluat ajutandu-ne de un pos.
Coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min.

CREMA:
Batem bine ouale cu zaharul, apoi le amestecam cu untul , faina , laptele si le punem pe foc. Amestecam mereu  pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam  zeama de lamaie dupa gust. 
Impartim crema in doua. In una punem esenta de vanilie iar in alta punem cacaua si esenta de rom.

Taiem eclerele pe orizontala, le umplem  mai intai cu o "dunga "cu crema alba ,
apoi cu una cu crema de cacao. Asezam deasupra capacul si decoram
cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

19.05.2010, 18:38

Excelent arata, 5 furclite si felicitari !!!!

mena29 1

19.05.2010, 22:13

Mmmmmm ce bune

Bunica 1

19.05.2010, 22:24

Munca nu se compara cu placerea de a manca eclere Super eclere !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere