Eclere

de Giana in Prajituri, 13 Noi 2013 | 15452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 250 ml faina
  • 1 praf de sare
  • 80 ml ulei sau 1/2 pachet de margarina
  • 4 oua (potrivite) daca sunt ouale mai mari folositi doar 3 oua
  • Pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf de budinca (eu am folosit vanilie)
  • coaja de lamaie sau portocala rasa
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri zahar
  • Frisca pentru ornat, glazura de ciocolata sau zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod.

Cand amestecul din oala incepe sa clocoteasca adaugam faina (toata deodata) si amestecam energic foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul trebuie sa arate ca o mamaliga consistenta. Se da cratita de pe foc si se pune aluatul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si amestecam bine pana incorporam oul in aluat.

Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Formati eclere lunguiete cu ajutorul posului in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Aluatul de eclere il taiati mai usor de la baza posului cu ajutorul unui cutit udat cu apa. Intre eclere se lasa spatiu pentru ca ele vor creste cand se vor coace.

Introduceti tava in cuptor si nu deschideti usa cuptorului pana ce eclerele nu sunt bine crescute, uscate si rumenite, altfel aluatul daca nu este bine copt in interior se va lasa.

Dupa ce scoatem eclerele din cuptor le taiem pe o parte in lungime si le umplem cu crema si cu frisca.

Eu am facut crema din lapte si praf de budinca pe care am pregatit-o conform instructiunilor de pe ambalaj. Am folosit mai putin lapte pentru a face crema mai tare. Dupa ce s-a racit crema si s-a intarit am umplut eclerele cu ajutorul unui pos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si frisca