Eclere

de Giana in Prajituri, 13 Noi 2013 | 4927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 250 ml faina
  • 1 praf de sare
  • 80 ml ulei sau 1/2 pachet de margarina
  • 4 oua (potrivite) daca sunt ouale mai mari folositi doar 3 oua
  • Pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf de budinca (eu am folosit vanilie)
  • coaja de lamaie sau portocala rasa
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri zahar
  • Frisca pentru ornat, glazura de ciocolata sau zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod.


Cand amestecul din oala incepe sa clocoteasca adaugam faina (toata deodata) si amestecam energic foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul trebuie sa arate ca o mamaliga consistenta. Se da cratita de pe foc si se pune aluatul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si amestecam bine pana incorporam oul in aluat.


Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Formati eclere lunguiete cu ajutorul posului in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Aluatul de eclere il taiati mai usor de la baza posului cu ajutorul unui cutit udat cu apa. Intre eclere se lasa spatiu pentru ca ele vor creste cand se vor coace.


Introduceti tava in cuptor si nu deschideti usa cuptorului pana ce eclerele nu sunt bine crescute, uscate si rumenite, altfel aluatul daca nu este bine copt in interior se va lasa.


Dupa ce scoatem eclerele din cuptor le taiem pe o parte in lungime si le umplem cu crema si cu frisca.


Eu am facut crema din lapte si praf de budinca pe care am pregatit-o conform instructiunilor de pe ambalaj. Am folosit mai putin lapte pentru a face crema mai tare. Dupa ce s-a racit crema si s-a intarit am umplut eclerele cu ajutorul unui pos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.11.2013, 11:42

Delicioase eclerele tale

MonaMimi 1

13.11.2013, 11:44

foarte bune

Giana 1

13.11.2013, 13:14

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom