Invartite cu scortisoara

de Miha in Prajituri, 26 Oct 2011 | 2684 vizualizari

 

Hai s-o punem de-o invartita, sa ne incalzim nitel.. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu scortisoara:

Aluat:


Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.



Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.



In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.



Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara. Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare. Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime. Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod. Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.



Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.


Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara. Asa e de la o varsta :)) incepi sa uiti diverse. Daca cineva isi recunoaste ideea, o atentionare nu ma deranjeaza. :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Miha 1

29.10.2011, 10:25

Ancuta, ma bucur ca ti-au placut! Sa papati sanatosi!

Miha 1

29.10.2011, 10:27

Dana Seno Adina Miuta Alinuta multumesc dragelor!

brunetica 1

31.10.2011, 18:55

nu pot sa nu o trec la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post