Invartite cu scortisoara

de Miha in Prajituri, 26 Oct 2011 | 4689 vizualizari

 

Hai s-o punem de-o invartita, sa ne incalzim nitel.. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara. Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare. Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime. Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod. Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara. Asa e de la o varsta :)) incepi sa uiti diverse. Daca cineva isi recunoaste ideea, o atentionare nu ma deranjeaza. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Miha 1

29.10.2011, 10:25

Ancuta, ma bucur ca ti-au placut! Sa papati sanatosi!

Miha 1

29.10.2011, 10:27

Dana Seno Adina Miuta Alinuta multumesc dragelor!

brunetica 1

31.10.2011, 18:55

nu pot sa nu o trec la favorit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede