Invartite cu scortisoara

de Miha in Prajituri, 26 Oct 2011 | 2462 vizualizari

 

Hai s-o punem de-o invartita, sa ne incalzim nitel.. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin.

In functie de tipul de faina e posibil sa intre mai putina faina.

Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul il scoatem pe masa usor infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Se unge cu untul moale la temperatura camerei, se presara cu zahar si scortisoara. Pliem marginile foii catre mijloc, astfel impachetandu-l in 3, formand un dreptunghi mare. Apoi se mai impatureste inca o data in 3, formand un dreptunghi mic. Dreptunghiul astfel obtinut se intinde cu sucitorul, usor sa nu se rupa, intr-o foaie de cca 2 cm grosime. Se ruleaza pe lungime cat mai strans posibil. Ruloul se taie apoi bucati de 3 degete grosime, cu ajutorul unei bucati de ata. Bagam ata pe sub rulou, apoi strangem ca si cum am face un nod. Bucatile taiate se aplatizeaza usor cu mana, apoi se rasucesc sub forma de spirala.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la loc caldut sa creasca putin, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Modul de impachetare al aluatului nu-mi apartine. L-am vazut si la Andreea, dar nu-mi aduc aminte cu siguranta unde l-am vazut prima oara. Asa e de la o varsta :)) incepi sa uiti diverse. Daca cineva isi recunoaste ideea, o atentionare nu ma deranjeaza. :)

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Invartite cu scortisoara-0
Invartite cu scortisoara-1
Invartite cu scortisoara-2
Invartite cu scortisoara-3
Invartite cu scortisoara-4
Invartite cu scortisoara-5
Invartite cu scortisoara-6

COMENTARII (52)

Miha

Miha 1

29.10.2011, 10:25

Ancuta, ma bucur ca ti-au placut! Sa papati sanatosi!

Miha

Miha 1

29.10.2011, 10:27

Dana Seno Adina Miuta Alinuta multumesc dragelor!

brunetica

brunetica 1

31.10.2011, 18:55

nu pot sa nu o trec la favorit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53