Eclere cu crema de budinca

de Georgiana78 in Prajituri, 4 Sep 2012 | 5405 vizualizari

 

M-am gandit mult pana sa postez aceasta reteta....de ce, va intrebati?.....pt ca nu este terminata, nu am apucat sa mai fac poze si cu ele glazurate, efectiv nu am mai avut la ce sa fac poze......! Dar reteta este foarte buna, eclerele sunt fragede si gustoase si am zis sa las rusinea la o parte ca nu e buna acum....! Deci.......!

 

INGREDIENTE

  • Eclere:
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf budinca vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • Glazura:
  • serbet de caramel(nu am avut)sau
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri unt
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de budinca:

Eclere:


- intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine


- in aluatul rece adaugam pe rand ouale amestecand bine cu o lingura dupa fiecare ou adaugat pana se incorporeaza bine si obtinem un aluat omogen


- intr-o tava unsa cu putin ulei, cu ajutorul unui pos sau poti proceda ca mine.....cu mainile unse cu ulei (spalate in prealabil :))) luam cate o lingurita din aluat si ii dam forma lunguiata da 6-8 cm si groase de 2-3 cm si le asezam in tava usor distantate intre ele pt a avea loc sa creasca si le dam la cuptorul preincalzit pt cca 40 min la foc potrivit 180 grade fara a deschide usa cuptorului.


- eclerele sunt gata cand sunt crescute si usor rumenite si nu trebuie scoase din cuptor imediat pt a nu da inapoi; stingem focul cuptorului si le lasam acolo pana se racoresc putin apoi le scoatem pt a se raci total


- le taiem pe o latura lunga cu ajutorul unui cutit si le umplem cu crema de budinca rece


Budinca:


- se prepara dupa instructiunile de pe plic dar doar cu 750 ml lapte dar cu 10 linguri zahar si la sfarsit cand se mai racoreste budinca se adauga untul si esenta


Glazura:


- se topeste ciocolata rupta bucati in apa si la sfarsit se adauga untul si esenta si se toarna calda cu o lingura peste eclere, dupa imaginatie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:19

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:32

iami iami!!!!!

Georgiana78 1

20.11.2012, 11:32

Gaby, Andreea - va multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!