Prajitura cu caise caramelizate

de Panacris in Prajituri, 12 Iul 2012 | 3141 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, de sezon si demna, cred, de reteta nr. 300.

 

INGREDIENTE

  • caise 500 g.,
  • zahar tos pentru caramelizat 150g.,
  • oua 3 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • ulei 12 linguri,
  • lapte 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • faina 20 de linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise caramelizate:

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor.


Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se rastoarna peste caisele caramelizate, se da la cuptor cca. 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce trece testul scobitorii, prajitura se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou, lasandu-se acoperita pana se raceste.


Se serveste ca atare sau cu adaos de frisca, dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

susu 1

13.07.2012, 19:57

minunaaat, ador caisele in prajituri, torturi si gemuri

Sim0na 1

13.07.2012, 21:30

Super arata!!!

gaby_duceag 1

14.07.2012, 11:34

felicitări pentru 300 de reţete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise, ricotta si vanilie