Eclere cu crema de lime si busuioc

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2015 | 965 vizualizari

 

O combinatie minunata care nu trebuie ratata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
    • apa - 150 ml
    • ulei - 75 ml
    • faina - 100 g
    • oua - 3 buc.
    • un praf de sare
    Crema de lime si busuioc:
    • lime curd - 4 linguri
    • crème patisserie - 100 ml
    • busuioc - 4 frunze
    • albusuri pentru bezea - 2 buc.
    • zahar - 4 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de lime si busuioc:



  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare




  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului




  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca




  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul




  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte




  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii




  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine




  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit




    • Bateti crème patisserie, amestecati apoi cu crema de lime si adaugati busuiocul taiat marunt




    • Amestecati lejer cu o spatula, de jos in sus




    • Puneti crema la frigider




    • Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare si lucioasa




    • Taiati cojile de eclere pe jumatate si asezati intr-o tava partea de sus, peste care puneti bezea cu ajutorul unui posh




    • Coaceti la 160 de grade pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra




    • Scoateti tava din cuptor si lasati la racit




    • Umpleti eclerele cu crema de lime si asezati deasupra cate un capacel cu bezea





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de lime si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

01.07.2015, 09:44

Delicios!

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2015, 10:13

Oana 1

01.07.2015, 10:35

Aletta, incearca reteta asta, sa vezi ca ies Spor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata