Eclere cu crema de lime si busuioc

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2015 | 5110 vizualizari

 

O combinatie minunata care nu trebuie ratata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
    • apa - 150 ml
    • ulei - 75 ml
    • faina - 100 g
    • oua - 3 buc.
    • un praf de sare
    Crema de lime si busuioc:
    • lime curd - 4 linguri
    • crème patisserie - 100 ml
    • busuioc - 4 frunze
    • albusuri pentru bezea - 2 buc.
    • zahar - 4 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de lime si busuioc:

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Bateti crème patisserie, amestecati apoi cu crema de lime si adaugati busuiocul taiat marunt

    • Amestecati lejer cu o spatula, de jos in sus

    • Puneti crema la frigider

    • Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare si lucioasa

    • Taiati cojile de eclere pe jumatate si asezati intr-o tava partea de sus, peste care puneti bezea cu ajutorul unui posh

    • Coaceti la 160 de grade pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra

    • Scoateti tava din cuptor si lasati la racit

    • Umpleti eclerele cu crema de lime si asezati deasupra cate un capacel cu bezea

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de lime si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere