Eclere cu crema de lime si busuioc

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2015 | 2868 vizualizari

 

O combinatie minunata care nu trebuie ratata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
    • apa - 150 ml
    • ulei - 75 ml
    • faina - 100 g
    • oua - 3 buc.
    • un praf de sare
    Crema de lime si busuioc:
    • lime curd - 4 linguri
    • crème patisserie - 100 ml
    • busuioc - 4 frunze
    • albusuri pentru bezea - 2 buc.
    • zahar - 4 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de lime si busuioc:



  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare




  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului




  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca




  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul




  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte




  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii




  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine




  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit




    • Bateti crème patisserie, amestecati apoi cu crema de lime si adaugati busuiocul taiat marunt




    • Amestecati lejer cu o spatula, de jos in sus




    • Puneti crema la frigider




    • Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare si lucioasa




    • Taiati cojile de eclere pe jumatate si asezati intr-o tava partea de sus, peste care puneti bezea cu ajutorul unui posh




    • Coaceti la 160 de grade pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra




    • Scoateti tava din cuptor si lasati la racit




    • Umpleti eclerele cu crema de lime si asezati deasupra cate un capacel cu bezea





Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de lime si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

01.07.2015, 09:44

Delicios!

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2015, 10:13

Oana 1

01.07.2015, 10:35

Aletta, incearca reteta asta, sa vezi ca ies Spor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata