Eclere cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 6165 vizualizari

 

Multumesc Gabriela pentru reteta,au disparut foarte repede din farfurii

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 cana de apa
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurinta sare

Crema

  • 3 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 150 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3-4 linguri de faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile-Intr-o cratita adaugam apa,uleiul sare si punem pe foc sa fiarba,


Cand a clocotit dam deoparte cratita si adaugam faina toata deodata,amestecam repede pana devine lucioasa si nu se desprinde de pe peretii vasului,lasam sa se raceasca bine


Cand s-a racit adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare,nu adaugam al 2-lea ou pana nu este bine incorporat primul


Incalzim cuptorul la 200 grade,in tava de aragaz o tapetam cu hartie de copt si cu ajutorul unui poche, spiram aluatul sub forma lungita,cu distanta intre ele,


Dam tava la cuptor cca 30 min(dupa 10 min micsoram focul)sa fie putin rumenite


Lasam sa se raceasca dupa care le vom adauga in punga pana le umplem cu crema,


Crema-250 ml lapte il amestecam cu faina,


Separat galbenusurile le batem cu furculita,adaugam peste amestecul de lapte


Restul de lapte il vom pune intr-o cratita,adaugam zaharul si punem pe foc sa se incalzeasca,


Cand s-a infierbantat laptele adaugam in fir subtire peste laptele rece si amestecam bine,


Crema se pune din nou in cratita si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca,


Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie,amestecam deasupra adaugam o folie alimetara si lasam sa se raceasca foarte bine,


Asamblare-Cojile le vom taia in 2 parti inegale,


Cu ajutorul unui cornet spritam crema in coji


Repetam pana terminam.


 

TIPS-URI

1

eu am glazurat cu sos de capsuni si glazura de cacao

2

am injumatatit cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

14.06.2013, 22:09

Alina26 1

14.06.2013, 22:21

ce imi plac!!!!foarte bune!!!

Lau 1

14.06.2013, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie