Eclere cu crema de vanilie

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 2329 vizualizari

 

Un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecler:
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr de faina
  • 6 oua
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1litru de lapte
  • 4-5 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de amidon alimentar
  • esenta de vanilie si un varf de cutit de sare.
  • Pentru glazura am folosit 150 gr ciocolata menaj topita cu 2 linguri de ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Pentru compozitia de ecler, am pus apa cu uleiul si sarea la fiert, am lasat un clocot si apoi am adaugat intreaga cantitate de faina o singura data.


Am amestecat (atentie sa nu fie cocoloase) si a iesit o compozitie moalepe care am lasat-o putin la racorit. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat cate un ou si am amestecat dupa fiecare, pana ce s-au incorporat toate. Din compozitia rezultata se fac eclerele. Eu am turnat cu o lingura din compozitie, sub forma lunguiata in tava neunsa. Am dat la cuptorrul incalzit in prealabil, pentru cca 25 de minute.Nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii, altfel se lasa compozitia si nu se mai umfla. Cand s-au rumenit si sunt umflate, se scot din cuptor si se lasa la racit.


Pentru crema am pus laptele la fiert si intre timp se amesteca galbenusele cu zaharul si esenta pana ce zaharul e topit.


Se adauga cateva linguri de lapte ( luam din cel ce este pe foc) si amidonul, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si turnam treptat, amestecand, in laptele care fierbe la foc mic. Intre timp batem repede albusele cu zaharul, pana cand acesta este topit. Cand compozitia s-a intarit putin, adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea pana cand am incorporat tot albusul. Odata incorporat, stingem focul si lasam la racit. Intre timp taiem partea de sus de la eclere si cu ajutorul unei lingurite le umplem cu crema si punem deasupra partea taiata din ecler.dUpa ce am terminat de umplut, punem ciocolata la topit intr-o cratita cu putin ulei.


Cand compozitia este omogenacu ajutorul unei ingurite luam din acaeasta si turnam peste eclere. .


Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere