Eclere cu crema de vanilie

de lacralacry in Prajituri, 29 Iun 2014 | 4639 vizualizari

 

Un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecler:
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr de faina
  • 6 oua
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1litru de lapte
  • 4-5 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de amidon alimentar
  • esenta de vanilie si un varf de cutit de sare.
  • Pentru glazura am folosit 150 gr ciocolata menaj topita cu 2 linguri de ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Pentru compozitia de ecler, am pus apa cu uleiul si sarea la fiert, am lasat un clocot si apoi am adaugat intreaga cantitate de  faina o singura data.

Am amestecat  (atentie sa nu fie cocoloase) si a iesit o compozitie moalepe care am lasat-o putin la racorit. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat cate un ou si am amestecat dupa fiecare, pana ce s-au incorporat toate. Din compozitia rezultata se fac eclerele. Eu am turnat cu o lingura din compozitie, sub  forma lunguiata  in tava neunsa. Am dat la cuptorrul incalzit in prealabil, pentru  cca 25 de minute.Nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii, altfel se lasa compozitia si nu se mai umfla. Cand s-au rumenit si sunt umflate, se scot din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema am pus laptele la fiert si intre timp  se amesteca galbenusele cu zaharul  si esenta pana ce zaharul e topit.  

Se adauga cateva linguri de lapte ( luam din cel ce este pe foc) si amidonul, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si turnam treptat, amestecand, in laptele care fierbe la foc mic. Intre timp  batem  repede albusele cu zaharul, pana cand acesta este topit. Cand compozitia s-a intarit putin, adaugam cate o lingura de albus si continuam amestecarea pana cand am incorporat tot albusul. Odata incorporat, stingem focul si lasam la racit. Intre timp taiem partea de sus de la eclere si cu ajutorul unei   lingurite le  umplem cu crema si punem deasupra partea taiata din ecler.dUpa ce am terminat de umplut, punem ciocolata la topit  intr-o cratita cu putin ulei.

Cand compozitia este omogenacu ajutorul unei ingurite luam din acaeasta si turnam peste eclere. .

Lasam sa se intareasca ciocolata si le dam la frigider! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca