Melcisori

de SENO in Prajituri, 23 Iul 2011 | 3611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de smantana, eu am folosit smantana cu 15%grasime
  • o jumatate margarina Rama
  • 1 ceasca lapte fiert
  • o lingurita pf copt stins cu lamaie sau otet
  • 1/2 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 3linguri de unt pentru uns foaia
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori:

Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei.

Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie felii groase de 2 degete.

Se pun in tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se pot unge deasupra cu galbenus sau se pot pune seminte de susan,mac,nuca macinata,etc.

TIPS-URI

1

daca nu tineti regim si vreti ca aluatul sa fie mai fraged puteti pune o lingura rasa de untura

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:19

Ce frumosi

SENO 1

04.08.2011, 09:54

am cate unul pentru fiecare

babyyy 1

05.08.2011, 16:29

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandişpan cu vişine