Eclere cu crema de vanilie si frisca

de T I M E A in Prajituri, 27 Noi 2012 | 4394 vizualizari

 

Am implinit si eu un an de blog ocazie cu care multumesc tuturor pentru vizite, comentarii si suport. Fara cititori blogul nu prea isi are rostul asa ca sunt bucuroasa ca intr-un an de zile am ajuns la sute de vizualizari pe zi. Si pentru ca bucatarasii mi-au fost mereu alaturi, va multumesc din suflet.
http://timeaioo.blogspot.ro/2012/11/eclere-si-un-de-blog.html

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • un varf cutit sare
  • 3 oua
  • Crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Frisca:
  • 300 ml
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra,
  • 2 lingurite frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si frisca:

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.


Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.


Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.


Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)


Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.


Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.


Lasam la racit.


Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.


Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.


Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.


Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.


Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

T I M E A 1

28.11.2012, 09:54

Poliana multumesc frumos

adasev12 1

28.11.2012, 10:06

daaaaaaaaaa delicioase mereu ...la cat mai multi ani de bucataras....

T I M E A 1

28.11.2012, 12:32

Ada multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu budinca de vanilie