Eclere cu glazura de ciocolata amaruie

de Gheorghita_T in Prajituri, 9 Apr 2018 | 5103 vizualizari

 

“Bunatati de Paste”
Eclerele se numara printre prajiturile care ne plac cel mai mult. Si fiind o incepatoare in domeniul prajiturilor, imi place sa ma documentez inainte sa incerc o reteta noua de prajituri.
Astfel ca am gasit pe site-ul Jamilei reteta video care explica si prezinta detaliat fiecare pas al acestei retete si va prezint si dumneavoastra rezultatul obtinut.  
Multumesc Jamila pentru ca datorita tie am prins curaj sa incerc retete si de fiecare data rezultatul a fost unul extraordinar.
Pentru eclere, in loc de ciocolata topita, am folosit glazura de ciocolata amaruie.

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 125 ml de apa
  • 125 ml de lapte
  • 100 gr de unt
  • 200 gr de faina
  • 5 oua de marime medie (4 oua mari)
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr de zahar
  • 50 gr de faina (sau 40 gr de amidon)
  • ½ l de lapte
  • 1 pastaie de vanilie ( sau 4 plicuri de zahar vanilinat)
  • 200 ml de smantana dulce
Pentru glazura de ciocolata
  • 250 gr de ciocolata amaruie
  • 200 ml de smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu glazura de ciocolata amaruie:

Coji:

  1. Intr-o cratita se adauga apa, sarea, laptele si untul si se pun la fiert, amestecand usor pana cand untul se topeste si laptele se incalzeste. Se adauga toata cantitatea de faina si se amesteca energic pentru a  scoate cat mai multa apa din compozitie. Cand  aluatul pripit incepe sa se dezlipeasca de pe marginile cratitei se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca 1-2 minute.
  2. Se rastoarna aluatul intr-un bol si folosind mixerul se mixeaza timp de 1 minut pentru  a-l raci putin. Se incorporeaza ouale,unul cate unul,mixand foarte bine aluatul dupa fiecare ou incorporat.
  3. Aluatul obtinut se transfera intr-un pos pentru a modela eclerele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza eclere de aceeasi forma.
  4. Se introduce tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, prima data la 190C timp de 10minute  pentru a creste, apoi se micsoreaza focul la 180 C si se mai lasa 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se deschide usa cuptorului si faceti cate o gaurica in cojile de eclere si mai coaceti-le timp de 15-20 de minute.

Crema:

  1. Intr-un bol incapator se amesteca galbenusurile cu zaharul folosind un tel. Incorporati apoi faina sau amidonul, amestecand energic pentru a forma o crema.
  2. Intr-o cratita se adauga laptele, semintele si teaca pastaii de vanilie (sau zaharul vanilinat), se amesteca si se pune la fiert la foc mediu.  Cand laptele a fiert, se opreste focul si  daca s-a folosit pastaia de vanile se inlatura teaca pastaii. Laptele fiert se adauga peste compozitia de galbenusuri si faina  pregatita mai devreme si se amesteca energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia obtinuta se transfera inpoi in cratita si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa crema.
  3. Crema obtinuta se transfera intr-un bol, se acopera cu o folie alimentara de plastic si se lasa la racit la temperatura  camerei.
  4. Cand crema s-a racit, se mixeaza compozitia pentru a deveni cremoasa iar pentru o textura mai aerata si un plus de gust se adauga putin cate putin din cantitatea de smantana pentru frisca mixand continuu.

Glazura:

  1. Intr-o cratita se puna smantana pentru frisca la fiert si se lasa pe foc pana ajunge in punctul in care aproape incepe sa fiarba.
  2. Intr-un bol se adauga ciocolata amaruie ( daca ati folosit tableta de ciocolata, folosind un cutit, ciocolata se taie in bucati mai mici ) si se toarna smantana fierbinte peste ciocolata. Lasam compozitia 2-3 minute fara sa amestecam iar dupa cele 2-3 minute amestecam usor cu un tel pana la omogenizare.

Asamblare:

Taiati cojile de eclere in jumatati pe lateral si umpleti-le cu crema de vanilie. Deasupra, glazurati eclerele cu glazura de ciocolata amaruie preparata mai devreme.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul pripit nu trebuie sa fie fluid, ci suficient de moale cat sa cada din lingura.

2

Eclerele mai pot fi umplute cu frisca proaspat batuta si glazurate cu mai multe tipuri de glazura pentru eclere: glazura de ciocolata alba, lapte sau neagra.

3

Pana la momentul servirii eclerele se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu glazura de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte