Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

de simona72 in Prajituri, 23 Ian 2015 | 2947 vizualizari

 

Nu a fost cu intentie dar au iesit multe...asa ca am mancat sa ne saturam:))

 

INGREDIENTE

  • pentru coji:
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 2 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 4 oua+3 albusuri sau 6 oua
  • pentru jeleul de portocale:
  • 1 cana suc proaspat de portocale
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • pentru decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja confiata de portocale
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie:

Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos cu dui mare si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cojile pentru inceput la cuptorul incins la 200 grade, apoi se reduce temperatura si se mai lasa 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe lungime.


Pentru jeleul de portocale: punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Restul de apa o punem intr-o craticioara in care adaugam sucul de portocale si zaharul. Lasam pe foc sa dea intr-un clocot si sa se topeasca zaharul. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa. Dam la frigider pana se ingroasa jeleul, dar nu de tot...sa poata fi luat cu lingura si intins in ecler.


Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara cu fund dublu amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam laptele rece, vanilia si amidonul. Amestecam cu un tel tip para sa se dizole amidonul. dam vasul la foc mic si lasam pana crema se ingroasa si fierbe. In tot acest timp se amesteca cu telul in crema sa nu se prinda. Se pune o folie alimentara peste crema ca sa nu se formeze crusta si se da crema l;a frigider sa se raceasca. Se mixeaza smantana pentru frisca pana devine ferma si se amesteca treptat cu crema de vanilie racita.


Pentru asamblare: in jumatatea inferioara a ecelerului se pune cu o lingura un strat de jeleu de portocale. Peste jeleu se pune cu un pos crema de vanilie. Se acopera cu partea superioara a eclerului. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Se pune cu lingura sa curga din ciocolata topita peste ecler, iar deasupra se pun bucatele de coaja confiata de portocala. Se dau eclerele la frigider pentru 2-3 ore, sa se intareasca jeleul si crema. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit multe coji pentru ecler, 40 bucati...daca doriti mai putine injumatatiti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

La Ancuta 1

23.01.2015, 21:12

De mult nu am mai mancat eclere, si-mi plac tare

Lau 1

24.01.2015, 20:05

ce pofta mi-ai facut

Rocsi 1

24.01.2015, 22:25

Cu jeleu de portocale...Cred ca sunt dementiale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca