Eclere sau minieclere

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mar 2012 | 4157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de faina cu varf
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere sau minieclere:

Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Din compozitia astfel obtinuta se pot forma bilute cu ajutorul unei linguri,insa eu recomand acea seringa de ornat care va ajuta extrem de mult in formarea eclerelor.Acestea din urma se asaza in tava unsa si tapetata cu faina.Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Mie nu mi-au incaput toate in tava si de aceea am folosit si acea tigaie "gratar" care s-a dovedit a fi foarte utila.

Intre timp pregatim crema: Se bat ouale, se adauga zaharul si se toarna peste,o cana de lapte incalzit.Faina se amesteca cu restul laptelui rece( pentru a nu se forma cocoloase e bine sa fie strecurat) si se adauga peste cealalta compozitie amestecandu-se incontinuu pe focul dat la mic.Cand se ingroasa se da deoparte,se adauga margarina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.Se pune si esenta de vanilie si se lasa la racorit.

Cand eclerele sunt coapte se lasa la racit,apoi se taie (dar nu de tot) si se umplu cu crema.La final le glazuram cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Crema poate fi inlocuita si cu budinca de vanilie,aceasta preparandu-se dupa instructiunile de pe plic.

RETETA IN IMAGINI

Eclere sau minieclere-0
Eclere sau minieclere-1
Eclere sau minieclere-2
Eclere sau minieclere-3
Eclere sau minieclere-4
Eclere sau minieclere-5
Eclere sau minieclere-6
Eclere sau minieclere-7

COMENTARII (18)

mimmi

mimmi 1

17.03.2012, 14:15

uff cat de bune sunt

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:22

Cris2711

Cris2711 1

26.03.2012, 20:22

cat imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!