Eclere umplute cu crema de cremes

de nadina73 in Dulciuri, 1 Aug 2010 | 17384 vizualizari

 

sant eclere cu crema de cremes..............am vrut sa schimb putin sa nu fie asa dulci...................s-au topit......................rapid nu gluma

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100  ml ulei
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 900 ml lapte
  • 5 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 20 g gelatina
  • 3 vanilii
  • 10 linguri de faina pline

Decor:

  • ciocolata neagra 100g
  • 1 lingura de unt
  • 3-4 linguri frisca lichida sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere umplute cu crema de cremes:

Eclere:se amesteca apa cu uleiul , sare, se pune sa clocoteasca .Cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine ,pana se desprinde aluatul de pe vas apoi se ia de pe foc si se pun ouale pe rand cate unul si se amesteca foarte bine pana se incorporeza toate


Se pun in sprit sau in punga daca nu aveti se da forma si se coc in tava unsa cu putin ulei .Se coc la foc foarte tare la 250 grade aproximativ 12 -14minute sa se rumeneasca bine deasupra altfel se lasa cand se racesc si se taie mai greu


Crema:se amesteca 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si vanilia,apoi se pune faina cernuta si se amesteca bine dupa care se pune laptele si se pune cratita pe foc ,se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Cand crema e aproape gata se pune gelatina inmuiata in putina apa(eu am pus foi12 buc -20g).


Albusurile( 5 la numar )se bat spuma tare apoi se amesteca cu crema calda ,dar se amesteca cu o spatula usor.


Glazura ciocolata:se pune ciocolata rupta buncati intr-un vas apoi se pune untul si frisca si se amesteca bine pana se potesc pe sofa sau pe baia de aburi,dupa care se orneaza eclerele


Se iau eclerele coapte se taie in doua dar nu de tot se umplu cu crema dupa care se orneaza cu ciocolata


pofta buna


Dintr-o portie va ies apoximativ 20 bucati mai mici,eu am facut 3 portii sa fie ,nu le-am umplut pe toate, se pot pastra si neumplute in frigider 4-5 zile

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere umplute cu crema de cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

jolygina 1

16.12.2012, 09:47

deyutzky 1

16.12.2012, 15:52

delicioase

babi5 1

26.09.2013, 15:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte si ciocolata