Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi

de Sylvia in Vita, 14 Noi 2012 | 6031 vizualizari

 

Habar nu am cum ar suna in romana aceasta reteta : fire de carne cu cuburi de legume si cartofi zdrobiti, in franceza fiecare termen ca " effiloché" sau " écrasé de cartofi " ascunde in spate o reteta asa ca am pastrat denumirea.
Va prezint o reteta poate mai neobisbuita ca si continut si materie prima dar cu un rezultat aspectuos si uimitor la gust . Carnea din care se face acest preparat ” effiloché ” este de obicei de structura mai atzoasa/fibroasa care se “face fire” cam asta ar fi traducerea in romana a termenului din bucataria frantuzeasca. Se poate folosi carnea de vita, de gaina, de iepure, etc.

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut reteta pornind de la niste cozi de vita care nu arata foarte bine dar au un gust uimitor.
  • Avem nevoie deci de
  • 500_800 grame de carne fibroasa, cozi de vita in cazul meu,
  • ceapa ( eu am pus ceapa verde),
  • 2-3 ciuperci champignon crude,
  • ardei colorat taiat cubulete,
  • 2 linguri de piuré aromatisat de rosii, eu am folosit tomate cu busuioc,
  • 200 ml supa de vita,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,
  • ulei de masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi:

Carnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt .

Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, lasam putin la rumenit si deglaseaza apoi cu supa de vita si se adauga bucatile de carne, pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper.

Lasam sa mijoteze/fiarba incet si la foc mic pret de cateva minute. La sfarsit am adaugat putin cimbru uscat ca sa ii dau o aroma mai clasica. Se poate servi cu orice garnitura eu am servit cu écrasé de cartofi care este un piure cu cartofii fierti in coaja , zdrobiti mai mari si aromatizat cu diverse legume si verdeturi. Acesta a fost aromatizat cu ceapa caramelizata si patrunjel verede, putin unt topit, lapte fierbinte , mai pe larg despre écrasé o sa va vorbesc cu alta ocazie.

Se monteaza alaturi de ciuperci feliate ca sa dau un aspect mai frumos si o sugestie implicita de ingrediente si avem in fata o minunatie de preparat care la baza are niste ingrediente extrem de ieftine si simple.

Am vrut sa va aratat ca asa cum spun eu : in viata si in bucatarie totul este posibil, aveti nevoie doar de pasiune, culoare si drag de bucate. Chiar si niste cozi de vita pot sa arata minunat in farfuriile voastre .

Pofta buna cu noroc si spor in tot ce faceti !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

15.11.2012, 21:37

Un deliciu

diaconta 1

15.11.2012, 21:38

spectaculos ce ai tu in farfurie Sylvia

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita brezata in legume