Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi

de Sylvia in Vita, 14 Noi 2012 | 3192 vizualizari

 

Habar nu am cum ar suna in romana aceasta reteta : fire de carne cu cuburi de legume si cartofi zdrobiti, in franceza fiecare termen ca " effiloché" sau " écrasé de cartofi " ascunde in spate o reteta asa ca am pastrat denumirea.
Va prezint o reteta poate mai neobisbuita ca si continut si materie prima dar cu un rezultat aspectuos si uimitor la gust . Carnea din care se face acest preparat ” effiloché ” este de obicei de structura mai atzoasa/fibroasa care se “face fire” cam asta ar fi traducerea in romana a termenului din bucataria frantuzeasca. Se poate folosi carnea de vita, de gaina, de iepure, etc.

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut reteta pornind de la niste cozi de vita care nu arata foarte bine dar au un gust uimitor.
  • Avem nevoie deci de
  • 500_800 grame de carne fibroasa, cozi de vita in cazul meu,
  • ceapa ( eu am pus ceapa verde),
  • 2-3 ciuperci champignon crude,
  • ardei colorat taiat cubulete,
  • 2 linguri de piuré aromatisat de rosii, eu am folosit tomate cu busuioc,
  • 200 ml supa de vita,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat,
  • ulei de masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi:

Carnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt .


Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, lasam putin la rumenit si deglaseaza apoi cu supa de vita si se adauga bucatile de carne, pasta de tomate si se condimenteaza cu sare si piper.


Lasam sa mijoteze/fiarba incet si la foc mic pret de cateva minute. La sfarsit am adaugat putin cimbru uscat ca sa ii dau o aroma mai clasica. Se poate servi cu orice garnitura eu am servit cu écrasé de cartofi care este un piure cu cartofii fierti in coaja , zdrobiti mai mari si aromatizat cu diverse legume si verdeturi. Acesta a fost aromatizat cu ceapa caramelizata si patrunjel verede, putin unt topit, lapte fierbinte , mai pe larg despre écrasé o sa va vorbesc cu alta ocazie.


Se monteaza alaturi de ciuperci feliate ca sa dau un aspect mai frumos si o sugestie implicita de ingrediente si avem in fata o minunatie de preparat care la baza are niste ingrediente extrem de ieftine si simple.


Am vrut sa va aratat ca asa cum spun eu : in viata si in bucatarie totul este posibil, aveti nevoie doar de pasiune, culoare si drag de bucate. Chiar si niste cozi de vita pot sa arata minunat in farfuriile voastre .


Pofta buna cu noroc si spor in tot ce faceti !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

15.11.2012, 21:37

Un deliciu

diaconta 1

15.11.2012, 21:38

spectaculos ce ai tu in farfurie Sylvia

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34