Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

de ala_oancea in Vita, 15 Mai 2009 | 4936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, boia
  • condiment pentru chiftele
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • 1 punga conopida congelata
  • 1 punga broccoli congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu:

Orezul se fierbe 10 minute, se scurge si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu carnea tocata, usturoiul dat prin presa, ceapa data pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat, albusul si pesmetul. Se condimenteaza si se framanta bine. Se formeaza perisoarele care se fierb in apa cu sare pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot cu o spumiera.
Legumele se fierb in apa cu sare.
Pentru sos se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga vinul rosu si se lasa la fiert. Faina se amesteca cu smantana si se adauga la sos. Se adauga si sosul de rosii si se condimenteaza. Se fierbe cateva minute pana se ingroasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ANCA 1

15.05.2009, 22:55

cred ca-s ff gustoase!

JamieO 1

16.05.2009, 00:09

The bestial!

ala_oancea 1

16.05.2009, 09:02

Va multumesc ! Este buna si usurica mancarea asta. Sosul are smantana, dar puteti incerca varianta cu unt de la Bourguignonul de ciuperci care mi s-a parut mai gustoasa, mai fina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert - Prajitura tavalita

de Oana 8

la 11:57

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

RETETA RECOMANDATA
Platou haiducesc pt. Bucataras(i)