Eggnog- Lichior de oua

de Corinuta in Bauturi, 3 Dec 2012 | 9645 vizualizari

 

Mi-a placut mult de tot de prima data cand l-am gustat - acum vreo 10 ani cred -si, desi eu nu sunt cu lichiorurile am zis ca o data tot o sa fac si eu. Acum ca am facut, cred ca o sa devina o traditie....si neaparat trebuie sa dublez cantitatile:)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 500 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 250 ml vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • putina scortisoara pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggnog- Lichior de oua:

Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta.

Se pune laptele la fiert. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul praf, apoi se adauga incet laptele cald si se incorporeaza. Se pune compozitia la fiert pe aburi 8-10 minute pana incepe sa se ingroase, amestecand mereu. 

Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca si vodca si se amesteca.

Se serveste presarat cu scortisoara deasupra, daca va place, bineinteles!

Se pastreaza la frigider, dar nu apuca sa stea prea mult, va garantez :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggnog- Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

21.12.2013, 15:08

Direct la probat!

Corinuta 1

21.12.2013, 17:50

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:57

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua(Eggnog)