Socata reteta bunicii, cu scortisoara

de mihaelar63 in Bauturi, 7 Iun 2014 | 3218 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Cu mare rusine marturisesc ca aceasta este prima mea socata .Dupa ce am ,, studiat '' retetele bucatarasilor si am mai intrebat in stanga si in dreapta ,, Tu cum faci socata ? '' am preparat ce urmeaza . Cu multi ani in urma am incercat sa beau ceai de soc si nu m-a incantat , asa ca nici cu socata nu m-am riscat . Dar gustand recent am fost cucerita .

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 4.5 l apa
  • 4-5 flori de soc
  • 500 gr zahar
  • 500 gr lamai (2 lamai mari)
  • 100 ml otet mere
  • 2 batoane scortisoara
  • 1 lingura rasa de orez
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu scortisoara:

Socata reteta bunicii

Intr-un pet  de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit .

Am agitat bine recipientul sa se amestece .

Am lasat  amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita .

Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se strecoara si se pune in sticle mai mici la frigider .

Am obtinut o socata usor sifonata datorita boabelor de orez si aromata datorita scortisoarei

TIPS-URI

1

Boabele de orez ajuta la obtinerea unei socate usor sifonate .

2

Am ales sa dau aroma cu scortisoara pentru ca aceasta este hipoglicemianta si hipotensoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

07.06.2014, 20:24

La mine s-a terminat!

Rocsi 1

07.06.2014, 21:36

Interesanta combinatia cu scortisoara

mirela0911 1

09.06.2014, 09:54

Ce combinatie! cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii diferita