Eggplant Parmigiano

de Anamaria7 in Paste, 24 Aug 2009 | 11079 vizualizari

 

Pana acum, mi se pare cea mai aromata mancare pe care am pregatit-o! Prima data am gustat-o in SUA, dar erau folosite semipreparate, pe cand facuta de la zero acasuca e muuult mai buna :D

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete potrivite
  • 2-3 oua
  • faina, pesmet
  • 1kg rosii
  • 150g mozarella
  • 150g parmezan
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei
  • cimbru, busuioc
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggplant Parmigiano:

Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se adauga rosiile. Compozitia se lasa sa fiarba pana cand scade sucul lasat de rosii si se leaga ca un sos (putem da focul putin mai mare). Cand a ajuns cat de gros dorim (nu mai devreme ca altfel o sa scada sucul si va ramane prea sarat/dulce), condimentam cu sare si zahar dupa gust (sa mai ia din acreala rosiilor) si adaugam cimbrul si busuiocul maruntit. Mai lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.


Intre timp, vinetele se taie felii (rotunde sau pe lung, cum va place mai mult, eu am preferat cerculetzele) de 1cm grosime, se sareaza si se pipereaza. Se pregatesc ca pentru a fi facute pane, se dau prin faina, ou si pesmet, apoi se pun in tava intr-un singur strat si se dau la cuptor la 180 C pentru 10 minute.


Dupa ce sosul e gata si vinetele sunt scoase din cuptor, tava se unge cu un strat de sos, se asaza un strat de vinete, un strat de mozarella maruntita si unul de parmezan ras. Se repeta incepand cu stratul de sos pana cand se epuizeaza ingredientele, terminand cu un strat de parmezan.


Se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 30-35 de minute, pana cand parmezanul capata o nuanta aramie.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paste tagliatele sau spaghete simple

2

Se poate orna cu busuioc/cimbru

3

Aceeasi reteta poate fi extrem de gustoasa si cu branza telemea si cascaval in loc de mozarella si parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggplant Parmigiano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ana 1

08.06.2010, 17:30

Arata foarte bine ,abia astept s-o testez

Lau 1

28.04.2012, 16:07

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:20

este una din preferatele mele! am notat-o!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor