Eggplant Parmigiano

de Anamaria7 in Paste, 24 Aug 2009 | 14881 vizualizari

 

Pana acum, mi se pare cea mai aromata mancare pe care am pregatit-o! Prima data am gustat-o in SUA, dar erau folosite semipreparate, pe cand facuta de la zero acasuca e muuult mai buna :D

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete potrivite
  • 2-3 oua
  • faina, pesmet
  • 1kg rosii
  • 150g mozarella
  • 150g parmezan
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei
  • cimbru, busuioc
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggplant Parmigiano:

Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se adauga rosiile. Compozitia se lasa sa fiarba pana cand scade sucul lasat de rosii si se leaga ca un sos (putem da focul putin mai mare). Cand a ajuns cat de gros dorim (nu mai devreme ca altfel o sa scada sucul si va ramane prea sarat/dulce), condimentam cu sare si zahar dupa gust (sa mai ia din acreala rosiilor) si adaugam cimbrul si busuiocul maruntit. Mai lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.

Intre timp, vinetele se taie felii (rotunde sau pe lung, cum va place mai mult, eu am preferat cerculetzele) de 1cm grosime, se sareaza si se pipereaza. Se pregatesc ca pentru a fi facute pane, se dau prin faina, ou si pesmet, apoi se pun in tava intr-un singur strat si se dau la cuptor la 180 C pentru 10 minute.

Dupa ce sosul e gata si vinetele sunt scoase din cuptor, tava se unge cu un strat de sos, se asaza un strat de vinete, un strat de mozarella maruntita si unul de parmezan ras. Se repeta incepand cu stratul de sos pana cand se epuizeaza ingredientele, terminand cu un strat de parmezan.

Se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 30-35 de minute, pana cand parmezanul capata o nuanta aramie.

TIPS-URI

1

Se serveste cu paste tagliatele sau spaghete simple

2

Se poate orna cu busuioc/cimbru

3

Aceeasi reteta poate fi extrem de gustoasa si cu branza telemea si cascaval in loc de mozarella si parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggplant Parmigiano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ana 1

08.06.2010, 17:30

Arata foarte bine ,abia astept s-o testez

Lau 1

28.04.2012, 16:07

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:20

este una din preferatele mele! am notat-o!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de paste Primavera