Paste in sos picant

de RODIMUR in Paste, 25 Apr 2019 | 4335 vizualizari

 

Pentru că astăzi este ziua păștilor și cozonacilor, n-am avut timp să pregătesc un fel principal mai elaborat, așa că am făcut pur și simplu rapid, niște paste cu sos picant. Mi-am amintit de niște prieteni francezi, care seara făceau adeseori paste cu unt, fără nimic altceva și erau foarte mulțumiți... Soțului meu i le-am servit cu pârjoluțe, dar eu le-am mâncat simple și tare bune au fost, poate datorită sosului picant care-mi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de paste (steluțe)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de boia de ardei cu ierburi
  • 1/2 linguriță de chilli
  • 1/2 linguriță de oregano
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • rondele de ardei iuți, murați
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste in sos picant:

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se adaugă zahărul și condimentele (boia, oregano, chilli, sare, piper). Se amestecă și se lasă tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin sosul. Atunci se adaugă sucul de roșii, se omogenizează și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Cât timp scade sosul, se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 6-7 minute. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, la scurs.

Se pun pastele scurse bine de apă în platou, se toarnă sosul fierbinte și se decorează cu rondele de ardei iuți murați.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare. Căliți-le doar ușor, la foc mic și în ulei suficient și ele vor avea un gust plăcut, dulce.

2

Am redus la jumătate cantitatea condimentelor, pentru că voiam să adaug, la servit ardei iuți, murați în oțet.

3

Nu turnați tot sosul peste paste, ca să nu pară prea iute, unora. Cine vrea, mai poate să-și adauge în farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pappardelle porcini