Empanada gallega

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 24257 vizualizari

 

Este o reţetă cunoscută în Spania şi cred ca o să vă placă. Pentru când aveţi musafiri sau ocazii speciale!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de boia
  • 200 ml de apă călduţă
  • 12 linguri de ulei de la umplutură
Umplutura:
  • 1 piept mare de pui, tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud, dar călit împreună cu ceapa.
  • 6 cepe medii tăiate mărunt
  • Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri)
  • 500 g de ciuperci
  • 2 conserve de 400 g de roşii în bulion 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele
  • pastă de ardei iute(opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • 1 ou bătut pentru uns
Umplutura cu peşte:
  • 1 cutie de 900 g de ton
  • Ceapă
  • Ardei
  • Roşiii
  • condimente
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada gallega:

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust, adăugând mirodeniile dorite, poate nişte pastă de ardei iute.Se lasă să se răcească.


Clasica reţetă este cu umplutura de ton. Se face la fel, doar că nu se pun ciuperci şi carne. Se foloseşte uleiul de la tonul din cutie.


Intre timp se face aluatul.Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi boiaua. Se adaugă uleiul şi apa şi se face un aluat asemănător cu cel de pizza. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.Se împarte în 2, se fac foi. Se întinde şi se pune în tava neunsă. Se repartizează uniform umplutura, se pune foaia a doua. Din aluatul căzut peste margini se fac ornamente. Se unge cu ou.


Se coace în cuptorul preîncalzit la foc potrivit până de vine auriu.


Se serveşte caldă sau rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada gallega" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Marina 1

12.12.2012, 13:34

Foare buna si eu fac mereu

Mihaela11_jo 1

13.12.2012, 10:42

Foarte fina si apetisanta

jolygina 1

13.12.2012, 13:48

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta sau mic dejun de seara