Empanadas deliciosas

de Anamaria7 in Vita, 20 Aug 2011 | 5526 vizualizari

 

Empanadas deliciosas, sa ne dam si pe spaniola putintel. Ca stiu si mexicanii muuuuulte minunatii in arta culinara :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura Picadillo:
  • 0.5kg carne tocata (vita)
  • 1 ceapa alba + 1 ceapa rosie 
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 1 lg boia
  • 1 lg praf/fulgi de chilli
  • 1 lg oregano
  • 1/2 lg chimen macinat
  • 4 oua fierte tari
  • sare, piper
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas deliciosas:

Preparare Empanadas deliciosas


Umplutura Picadillo:


Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie incapatoare, apoi adaugam ardeiul kapia feliat subtire, iar cand s-a muiat si el punem carnea amestecata in prealabil cu boiaua, praful de chilli si chimenul macinat. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana ce se evapora apa si carnea e rumenita. Apoi luam de pe foc si adaugam oregano. Lasam la racit.


Aluat:


Eu am folosit robotul. Amestecam faina cu sarea, apoi punem oul, laptele si untul rece taiat bucatele. Dam pe viteza mare si vedem cum se omogenizeaza si se leaga intr-o bila usor diforma :P Il impachetam in folie si il tinem la frigider cca 30min, pana cand se raceste umplutura. Ouale fierte se taie felii.


Asamblare:


Impartim aluatul in 2, o bucata o lasam la rece, iar pe cealalta o intindem in foaie subtiiiiire de cca 0.3cm. Taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm, le lungim putin, punem o lingura buna de umplutura, o felie de ou fiert, ungem marginea cu albus pentru a se lipi si impaturam. Securizam sigiliul cu furculita :)


Punem empanadas intr-o tava mare cu hartie de copt, tinem la rece cca 15min, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 200-210C pana ce se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

In loc de unt putem folosi si untura in aluat, iar laptele poate fi inlocuit cu iaurt mai slab.

2

Putem presara chimen nemacinat deasupra.

3

Se serveste cu smantana sau, de ex, sos chimmichurri (a carui reteta urmeaza zilele viitoare :)) Mama le papa cu ketchup :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas deliciosas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

21.08.2011, 21:33

zi-le cum vrei,dar trimite-mi un cosulet plin

alinutzika 1

21.08.2011, 23:36

mimmi 1

22.08.2011, 11:34

Neaparat trebuie incercate !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in cuib de mamaliga