Enchilada de pui

de elucubratiiculinare in Pui, 10 Feb 2012 | 12401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui,
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 ceașcă ceapă tocată,
  • 7 căței de usturoi,
  • 1-2 ardei iuți verzi,
  • 200 ml supă,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1/2 ceașcă smântână,
  • 1/2 ceașcă lapte,
  • 200 g brânză Cheddar,
  • 8 tortillas.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada de pui:

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar supa se strecoară (ne trebuie doar 200 ml).

Într-o tigaie călim ceapa în unt pentru aprox. 3 minute, până se înmoaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeii iuți tocați mărunt, sucul de roșii, pasta de roșii,supa și smântâna și amestecăm bine. Se lasă să dea în clocot după care oprim 3/4 din el. Într-un sfert din sos punem bucățile de pui și jumătate din brânza Cheddar dată de răzătoare.

Umplem fiecare tortilla cu acest amestec de pui și le punem într-un vas ce poate fi dat la cuptor. Vasul trebuie uns bine cu unt. In sosul oprit adăugăm laptele și îl turnăm peste tortillas. Acoperim cu restul de brânză Cheddar. Coacem pentru 30 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade C sau până se topește brânza.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kukibella 1

11.02.2012, 10:54

horia 1

11.02.2012, 13:10

arata foarte bine,felicitari pentru prezentare si postare!

Lau 1

13.02.2012, 15:27

fain arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la pungă