Enchilada de pui

de elucubratiiculinare in Pui, 10 Feb 2012 | 8654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui,
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 ceașcă ceapă tocată,
  • 7 căței de usturoi,
  • 1-2 ardei iuți verzi,
  • 200 ml supă,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1/2 ceașcă smântână,
  • 1/2 ceașcă lapte,
  • 200 g brânză Cheddar,
  • 8 tortillas.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada de pui:

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar supa se strecoară (ne trebuie doar 200 ml).


Într-o tigaie călim ceapa în unt pentru aprox. 3 minute, până se înmoaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeii iuți tocați mărunt, sucul de roșii, pasta de roșii,supa și smântâna și amestecăm bine. Se lasă să dea în clocot după care oprim 3/4 din el. Într-un sfert din sos punem bucățile de pui și jumătate din brânza Cheddar dată de răzătoare.


Umplem fiecare tortilla cu acest amestec de pui și le punem într-un vas ce poate fi dat la cuptor. Vasul trebuie uns bine cu unt. In sosul oprit adăugăm laptele și îl turnăm peste tortillas. Acoperim cu restul de brânză Cheddar. Coacem pentru 30 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade C sau până se topește brânza.


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kukibella 1

11.02.2012, 10:54

horia 1

11.02.2012, 13:10

arata foarte bine,felicitari pentru prezentare si postare!

Lau 1

13.02.2012, 15:27

fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu piept de pui