Pui in crusta de sare

de ana in Pui, 5 Mai 2010 | 3190 vizualizari

 

Am facut de multe ori acest tip de pui,dar azi am schimbat reteta de aluat ,mare greseala am facut pentru ca puiul a ramas fara pielita ,la fel de gustos dar fata imbracaminte .Asa ca o sa postez reteta dupa care faceam inainte pentru ca iese 100%.Este foarte gustos si fraged.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 1kg de sare grunjoasa
  • 1 kg de faina
  • 600 ml apa
  • rozmarin,busuioc,cimbru,usturoi necuratat,piper,coaja de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de sare:

Aluatul se lucreaza destul de greu ,dar merita.Framantam bine sarea,faina si apa pana obtinem o coca.Aluatul obtinut il impartim in 2 .Intindem o foaie cat putem de mult avand grija sa nu aibe fisuri.

Puiul il  condimentam,in interior punem cateii de usturoi,rozmarinul , cimbru,coaja de lamaie  si ii prindem picioarele.

Pe prima foaie de aluat punem puiul si incercam sa-l acoperim in totalitate fara a fisura aluatul.Intindem si ce-a de-a 2-a foaie cu care invelim din nou puiul asa acoperim eventualele crapaturi.Il asezam intr-un vas micut si il coacem la foc mediu 1 ora si jumatate.Aici am schimbat putin reteta pentru ca el nu se rumeneste ,am scos puiul din crusta ,este extrem de dura si l-am mai lasat inca jumatate de ora sa se rumeneasca.

Este un deliciu.Am servit alaturi de salata midinette.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui in crusta de sare-0
Pui in crusta de sare-1
Pui in crusta de sare-2
Pui in crusta de sare-3

COMENTARII (10)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

07.05.2010, 10:26

am auzit d epui din asta dar nu am mancat pana acum.Cred ca am sa incerc si eu!

ana

ana 1

07.05.2010, 11:15

Epurasha ,este foarte foarte gustos si fraged.

mena29

mena29 1

26.05.2010, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!