Pui in crusta de sare

de ana in Pui, 5 Mai 2010 | 3310 vizualizari

 

Am facut de multe ori acest tip de pui,dar azi am schimbat reteta de aluat ,mare greseala am facut pentru ca puiul a ramas fara pielita ,la fel de gustos dar fata imbracaminte .Asa ca o sa postez reteta dupa care faceam inainte pentru ca iese 100%.Este foarte gustos si fraged.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 1kg de sare grunjoasa
  • 1 kg de faina
  • 600 ml apa
  • rozmarin,busuioc,cimbru,usturoi necuratat,piper,coaja de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de sare:

Aluatul se lucreaza destul de greu ,dar merita.Framantam bine sarea,faina si apa pana obtinem o coca.Aluatul obtinut il impartim in 2 .Intindem o foaie cat putem de mult avand grija sa nu aibe fisuri.


Puiul il condimentam,in interior punem cateii de usturoi,rozmarinul , cimbru,coaja de lamaie si ii prindem picioarele.


Pe prima foaie de aluat punem puiul si incercam sa-l acoperim in totalitate fara a fisura aluatul.Intindem si ce-a de-a 2-a foaie cu care invelim din nou puiul asa acoperim eventualele crapaturi.Il asezam intr-un vas micut si il coacem la foc mediu 1 ora si jumatate.Aici am schimbat putin reteta pentru ca el nu se rumeneste ,am scos puiul din crusta ,este extrem de dura si l-am mai lasat inca jumatate de ora sa se rumeneasca.


Este un deliciu.Am servit alaturi de salata midinette.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

07.05.2010, 10:26

am auzit d epui din asta dar nu am mancat pana acum.Cred ca am sa incerc si eu!

ana 1

07.05.2010, 11:15

Epurasha ,este foarte foarte gustos si fraged.

mena29 1

26.05.2010, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu piept de pui la cuptor