Ensaimada din Mallorca

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Noi 2010 | 11651 vizualizari

 

Chiflele cu trei spirale sunt o delicatesa spaniola consumata la micul dejun. Sunt usoare ca un fulg, au un gust foarte placut si pe mine ma duc cu gandul la celebrele fuste ale dansatoarelor mallorchineze.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra
  • 15 gr drojdie proaspata( eu am pus 7 gr uscata)
  • 75 ml lapte caldut
  • un ou
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt topit
  • 1 canita zahar pudra
  • si o lingura de apa pentru glazura  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimada din Mallorca:

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.

Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.

2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.

3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.

Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.

Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.

4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.

5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.

Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.

6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.

Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.

Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimada din Mallorca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle dulci, moi si pufoase