Ensaimada din Mallorca

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Noi 2010 | 6811 vizualizari

 

Chiflele cu trei spirale sunt o delicatesa spaniola consumata la micul dejun. Sunt usoare ca un fulg, au un gust foarte placut si pe mine ma duc cu gandul la celebrele fuste ale dansatoarelor mallorchineze.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra
  • 15 gr drojdie proaspata( eu am pus 7 gr uscata)
  • 75 ml lapte caldut
  • un ou
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt topit
  • 1 canita zahar pudra
  • si o lingura de apa pentru glazura  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimada din Mallorca:

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.


Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.


2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.


3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.


Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.


Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.


4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.


5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.


Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.


6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.


Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.


Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimada din Mallorca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:47

bune rau

adry88 1

18.05.2011, 21:21

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:45

yam yam yam

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu mac