Ensaimada din Mallorca

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Noi 2010 | 5450 vizualizari

 

Chiflele cu trei spirale sunt o delicatesa spaniola consumata la micul dejun. Sunt usoare ca un fulg, au un gust foarte placut si pe mine ma duc cu gandul la celebrele fuste ale dansatoarelor mallorchineze.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra
  • 15 gr drojdie proaspata( eu am pus 7 gr uscata)
  • 75 ml lapte caldut
  • un ou
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 gr unt topit
  • 1 canita zahar pudra
  • si o lingura de apa pentru glazura  
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimada din Mallorca:

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament.


Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc.


2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati la caldura 15 min. pana pasta devine spumoasa.


3. Intr-un vas mic bateti oul si uleiul, adaugati amestecului de faina si amestecati pana obtineti un aluat neted.


Framantati pe o suprafata presarata cu faina 8-10 min. pana cand aluatul devine elastic si neted.


Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei sau unt si acoperiti cu o folie unsa cu ulei sau unt si lasati o ora la crecut pana isi dubleaza volumul.


4. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si aplatizati-l putin cu mainile. Taiati-l in 16 bucati egale.


5.Modelati fiecare bucata intr-o fasie cu lungimea de 38 cm.


Turnati untul topit pe o farfurie si inmuiati fasiile in el.


6. Pe tava rasuciti fiecare fasie in forma unei spirale si asezati chiflele la distanta unele de altele. Asezati capetele sub spirala pentru a le lipi. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


7 Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade( gaz 5) Stropiti spiralele cu apa si ungeti cu zaharul special pentru glazura.


Coaceti 10 minute sau pana cand spiralele devin aurii.


Raciti-le pe un gratar si serviti-le cu gandul la dansul mallorchinez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ensaimada din Mallorca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (37)

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:47

bune rau

adry88 1

18.05.2011, 21:21

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:45

yam yam yam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!