Turte dulci

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 7626 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lape
  • 2 linguri ulei
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte dulci:

Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. 

Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU  fierbinte) si il amestecam cu uleiul. 

Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam . 

Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina . 

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul. 

Impartim aluatul in bucati mici .

Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .

Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional ) 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

18.10.2014, 10:18

Buni

dantes 1

14.12.2020, 14:30

Bune!

- Andreea - 1

14.12.2020, 22:11

Mulțumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Milano cu ciocolata