Savarine a la Madi

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2013 | 5840 vizualizari

 

La un moment dat, un Bucătăraș, sincer numai știu cine, mi-a spus, ce bine că ne spui și de eșecurile din bucătărie, nu numai de reușite;) Astfel vin acum să vă povestesc de un semi-eșec;) Una peste alta prăjiturile s-au evaporat;) Mai am de probat savarine ( Dia, Ruxy!) , deși TataZmeu mi-a spus: ”Mami, cofetăriile sunt pline de savarine!” :d =))

 

INGREDIENTE

Pentru 12 prăjituri:

  • ouă 1 bucată,
  • lapte 200 ml,
  • făină albă de grâu 250 g,
  • drojdie uscată 1 lingură,
  • zahăr tos 5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă.

Umplutura:

  • frişcă lichidă vegetală cca. 400 ml.
  • zahăr pudră 200g.

Sirop:

  • zahăr tos 200 g,
  • miere de albine 2 linguri,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • zeamă de lămâie câteva picături,
  • apă cca. 400 ml

Toping:

  • peltea de căpșuni a la Panacris cca. 5 linguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la Madi:

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea, oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute.


Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa (cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.


Formele de silicon, se umplu cu câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop. Între timp frișca vegetală, bine răcită se bate cu cca. 200 g zahăr pudră și se lasă la rece.


Prăjiturelele obținute se umplu cu frişcă și se ornează cu peltea de căpșuni.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la Madi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

merisor 1

04.12.2013, 11:23

Eu intotdeauna le fac cu pesmet: http://www.bucataras.ro/retete/savarine-35863.html
Si mereu au reusit!

Panacris 1

04.12.2013, 11:55

Mulțumesc Ruxy Da, ai dreptate că am rămas cu gustul celor din copilărie

babi5 1

06.10.2014, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu frisca si jeleu de zmeura