Escalop de porc cu ciuperci

de La Ancuta in Porc, 26 Iul 2011 | 8104 vizualizari

 

Tot Gabitza e de vina pentru mancarea de astazi. Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o poftaaaaa. Asa ca m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cotlet de porc
  • 10 ciuperci mai maricele
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri smantana
  • 5 catei de usturoi
  • faina
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bucatica de unt
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.

Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.


Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.

Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote.


Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul. Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.


Servim cald alaturi de garnitura preferata. Eu am ales o garnitura simpla de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

La Ancuta 1

02.08.2011, 14:40

Elena, Corina va multumesc

adry88 1

12.08.2011, 10:36

foarte bun si gustos

Panacris 1

31.08.2014, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor