Escalop de porc cu ciuperci

de DIANA B in Porc, 6 Noi 2011 | 4492 vizualizari

 

Am gresit cu porcul asta , dar mi-a fost adus un cotlet dezosat , AUR si alta nu . Chef de facut foc afara n-aveam , asa ca l-am transat ptr snitele , dar erau mult prea multe , asa c-a iesit si-un escalop , doar e cam acelasi lucru .

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de cotlet
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cutii cu ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • 200 ml vin  
  • sare
  • piper
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza , se pipereaza si se lasa la aromat cateva minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderanta si se aromatizeaza cu usturoiul feliat , doar un minut , dupa care se inlatura ; in acest timp tragem o tavaleala cotletului prin faina , dupa care-l prajim pe ambele parti . Cand am terminat operatiunea (carnea o vom pastra la cald), pregatim o cratita mai adanca , adaugam uleiul strecurat de spuma formata si de resturile de faina si dam la calit ciupercile (eu am folosit asa multe , ptr ca si carnea era multa si ma gandeam sa nu-i fac nici un fel de garnitura) . Se sareaza si se pipereaza , se calesc si acestea ptr 10-15 minute . Adaugam carnea si vinul si un pic de apa , iar cand alcoolul s-a evaporat , adaugam sucul de rosii (eu am avut suc ramas de la gogosarii in sos tomat , aaaaaaaaaaa , am uitat sa postez si aceasta bunatate) . Lasam sa se formeze sosul acela delicios , dupa care oprim focul . Se poate servi cu diverse garnituri , eu am ales , fara ...  c-am incercat niste galustele de cartofi by Miha , si ptr c-am adaugat nucsoara , nu mi-au placut , da' nici in poza nu le-am tras ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

07.11.2011, 16:16

Miha , daca as gati doar ce postez , am muri de foame . Aaaaaaaaaaaa , tu te-ai referit la postari

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:36

bun

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci